Κοινωνία

Σήμερα 10:49

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου

Μιλώντας στους "Weekenders", ο Δημήτρης Σακελλάρης τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό θέμα με το παιδί. Που επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα των ανηλίκων.

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου
-

Για την επίθεση που δέχθηκε, τον ρόλο του υπουργείου Παιδείας και την απαξίωση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στη χώρα, μίλησε στην  εκπομπή “Weekenders” ο Δημήτρης Σακελλάρης, ο διευθυντής σχολείου στο Ηράκλειο  τον οποίο γρονθοκόπησε μαθητής γυμνασίου. 

Όπως είπε δεν σκέφτεται να κινηθεί νομικά αφού "δεν είναι αρμοδιότητά" του. "Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, γιατί το περιστατικό συνέβη μέσα στον εργασιακό μου χώρο και εντός ωραρίου εργασίας μου. Είναι λοιπόν ευθύνη της πολιτείας να προστατέψει εμένα, τους συναδέλφους μου και το σχολείο" είπε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με το παιδί που του επιτέθηκε. "Πρέπει να δούμε την συνολική εικόνα για να προστατεύσουμε το παιδί. Χρειάζεται βοήθεια από τους ειδικούς και η οικογένεια πρέπει να πάρει οδηγίες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση".

Σχετικά με την θέση του υπουργείου, είπε πως "η υπηρεσία δηλώνει πως είναι στο πλευρό το δικό μου και τον συναδέλφων και πως προσπαθεί να κάνει τα σχολεία έναν ασφαλή χώρο εργασίας".

Δήλωσε πως οι μαθητές στην ηλικία των 12-13 χρονών, είναι διαμορφωμένοι ως χαρακτήρες, υποστηρίζοντας πως "είναι πολύ δύσκολο για εμάς να αποτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές".

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος είναι υπεύθυνος υποστήριξε πως ο χαρακτήρας του παιδιού "έχει διαμορφωθεί από την οικογένεια σε μεγάλο βαθμό". 

Αναφερόμενος στον ρόλο του εκπαιδευτικού είπε πως "'είναι απαξιωμένος από μεγάλο μέρος της κοινωνίας".

Κλείνοντας είπε πως "χωρίς να γενικεύω, πολλές οικογένειες δεν καλλιεργούν το απαραίτητο σεβασμό προς τον συμμαθητή, προς τον γείτονα και προς τον συνάνθρωπο ενώ η πολιτεία δεν κάνει ότι χρειάζεται ώστε και τα σχολεία να εμπνέουν τον απαραίτητο σεβασμό".

Ειδήσεις σήμερα

Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο

Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)

Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)