Κοινωνία

Σήμερα 10:08

Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας σχετικά με το νομικό πλαίσιο της ποινικής ευθύνης των γονέων του εκάστοτε δράστη, στις περιπτώσεις αυτές.

Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου
-

Την αγωνία γονέων και σχολικής κοινότητας για την συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο, στο έδαφος τόσων διαδοχικών καταγγελιών για επιθέσεις βίας ενάντια σε παιδιά, εξέφρασε το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Weekenders, ο Γιώργος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του άτυχου 12χρονου ο οποίος φέρεται να υπέστη εκ μέρους 17χρονου μέσα σε σχολείο στην Ερμιόνη λεκτική επίθεση, απειλή αλλά και καταναγκαστικό… ξύρισμα του μουστακιού του με φαλτσέτα. Ο κ. Γεωργόπουλος σχολίασε ότι «δυστυχώς με την παρούσα κατάσταση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι φέρνει στο σχολείο ο κάθε μαθητής», επισήμανε ότι ο κρίσιμος παράγοντας είναι η οικογένεια, η οποία πολλές φορές δε μπορεί να προβλέψει και να ελέγξει τι φέρνει το παιδί της στο σχολείο, και ανέφερε ότι η προσωρινή κράτηση του 17χρονου ήταν το καταναγκαστικό μέτρο το οποίο του επιβλήθηκε μέχρι την δίκη του. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι ποινές για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, «η οποία αυτή τη στιγμή τιμωρείται με φυλάκιση ορισμένων μηνών ως πλημμέλημα», όπως είπε.

Στην ίδια εκπομπή και από την δική του πλευρά, ο δικηγόρος του 17χρονου κατηγορούμενου Βασίλης Δελής σημείωσε ότι η προφυλάκισή του σε κατάστημα αναμόρφωσης είναι το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγει ο νομοθέτης όταν κάθε άλλο περιοριστικό μέτρο είναι αποδεδειγμένα ανεπαρκές. Όσον αφορά τις υπερασπιστικές αναφορές του νεαρού στην ενασχόλησή του με την κομμωτική διευκρίνισε ότι αυτές δεν αφορούσαν στην χρήση του μαχαιριού στο πλαίσιο της πράξης, αλλά στους λόγους της εύρεσής της στην κατοχή του νεαρού στο σχολείο. «Η φαλτσέτα ήταν στην τσάντα του από την προηγούμενη ημέρα, λόγω των εξωσχολικών του δραστηριοτήτων ενασχόλησης με την κομμωτική στις οποίες προαναφερθήκαμε»,

Ειδήσεις σήμερα

Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο

Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)

Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)