Υγεία

Σήμερα 11:30

Μαρινέλλα - Παγώνη στον AΝΤ1: Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν πολλά

Τι είπε η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την κλινική εικόνα της μεγάλης ερμηνεύτριας αλλά και για την ανάγκη καταπολέμησης του εργασιακού στρες.

Μαρινέλλα - Παγώνη στον AΝΤ1: Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν πολλά
-

Την ελπίδα ότι η μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα θα παρουσιάσει σύντομα βελτίωση εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το Σάββατο 20.09 το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Weekenders.

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία υπάγονται στην κατηγορία των αιμορραγικών, όπως εκείνο το οποίο εκδήλωσε η Μαρινέλλα είναι σοβαρά και ανέφερε ότι προηγουμένως, της είχε εκδηλωθεί το σύμπτωμα του πολύ ισχυρού πονοκεφάλου.

Τόνισε ακόμα ότι η αιμορραγία δεν εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό της, γι’ αυτό και η κατάστασή της, παρότι χαρακτηρίζεται κρίσιμη, θεωρείται επίσης και σταθερή. Αξιολόγησε ως θετικά τα γεγονότα ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επιπλοκή στην υγεία της, ότι δεν διασωληνώθηκε και ότι είχε και εξακολουθεί να έχει κάποια επαφή με το περιβάλλον, και ανακοίνωσε ότι μετά το 4ο 24ωρο από το συμβάν, θα υποβληθεί σε διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις και η ομάδα των θεραπόντων ιατρών της θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει η θεραπεία της. «Χρειάζεται χρόνος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι «Κάθε λεπτό το οποίο περνά χωρίς νέα επιπλοκή, μετρά υπέρ της ασθενούς».

Ερωτηθείσα σχετικά με την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ 40 λεπτά μετά την κλήση του, η γιατρός χαρακτήρισε φυσιολογικό το χρονικό διάστημα. «Η ζημιά είχε ήδη γίνει», ανέφερε βέβαια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ταχύτερη μεταφορά με άλλο μέσο δεν θα την βοηθούσε. Σε αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να φτάσει ο διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος θα παραλάβει, δε μπορείς να υποβάλλεις τον ασθενή σε περαιτέρω ταλαιπωρίες. Πρέπει να τον κρατάς ξαπλωμένο, ξεκούραστο και χωρίς ταλαιπωρία. Όταν ο διασώστης καταφτάσει, μόνο εκείνος ξέρει τον τρόπο της ασφαλούς διακομιδής.

Τέλος, σχολιάζοντας συνολικά το θέμα, η Κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η αντίδραση αυτή του οργανισμού, δεν είχε να κάνει μόνο με την πίεση της συγκεκριμένης στιγμής αλλά από συσσωρευμένη δυσφορία. «Το άγχος πάντα επιδρά», επισήμανε, προσθέτοντας ότι όσοι ασκούν επαγγέλματα του θεάματος και γενικά δουλειές με έντονο στρες καλό είναι να προσπαθούν να το καταπολεμήσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο

Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)

Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)