Κοινωνία

Σήμερα 06:21 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 07:52

Φονική η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Εντοπίστηκαν δύο νεκροί

Δύο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που καίει από το βράδυ της Κυριακής.

Φονική η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Εντοπίστηκαν δύο νεκροί
-

Δύο απανθρακωμένες σοροί εντοπίστηκαν στη φλεγόμενη περιοχή των Άνω Πιτσών, στο Ξυλοκάστρο, το πρωί της Δευτέρας, όπου μαίνεται πυρκαγιά από την Κυριακή. 

Οι δύο νεκροί είναι οι δύο άνδρες που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής, όταν πήραν τα μηχανάκια τους για να πάνε να βοηθήσουν φίλο τους κτηνοτρόφου στο μαντρί τους.

 Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιόλη, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η φωτιά μαίνεται και το πύρινο μέτωπο αγγίζει τα 15χλμ.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν τουλάχιστον πέντε χωριά, μετά από μηνύματα από το 112, ωστόσο σύμφωνα με τον Α.Γκιόλη, παρότι η φωτιά δεν μπήκε στους οικισμούς και καίει δασική έκταση, κάποια σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές.

Οι ριπές των ανέμων στην περιοχή ξεπέρασαν τα 7 και σε κάποιες περιπτώσεις τα 8 μποφόρ και η έντασή τους δεν έχει κοπάσει.

Η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν, 289 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 98 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους, τα οποία με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνεχίσουν. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο - 30 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Θεσσαλονίκη: Πέρασε με κόκκινο, παρέσυρε μηχανάκι και εγκατέλειψε τα θύματα του (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)