Κοινωνία

Χθες 21:07 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 00:09

Κορινθία - Φωτιά: Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά - Νέο μήνυμα του 112 (εικόνες)

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία. Έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις και υπάρχει φωτιά μεταξύ οικισμών.

Κορινθία - Φωτιά: Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά - Νέο μήνυμα του 112 (εικόνες)
-

Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας ενώ πριν από λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Μεντουργιανικά. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δερβένι.

Παράλληλα η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα , επιχειρούν, 289 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 98 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας.

φωτια στο Ξυλοκαστρο Κορινθιας

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε δύσβατη περιοχή εντός δασικής έκτασης με πυκνή βλάστηση ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν, με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.


Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα στάλθηκαν ακόμα τρία μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων τα δύο καλούσαν σε εκκενώσεις οικισμών. Ειδικότερα , στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε και τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Σε εξέλιξη έκτακτο συντονιστικό με τη συμμετοχή των αρμόδιων αρχών, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, για την φωτιά στα Ροζενά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Επίθεση στο λιμάνι - ορμητήριο των Χούθι της Υεμένης (εικόνες)

Ρέθυμνο: Τροχαιο δυστύχημα με εκσκαφέα (εικόνες)

Θάνατος Νασράλα: Πανηγυρισμοί στο Ισραήλ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos