Δικαιοσύνη

18 Δεκεμβρίου 2013 12:33

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη

Αρνούνται κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σεζάντ τον περασμένο Ιανουάριο στα Πετράλωνα.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Μάλιστα, ο ένας κατηγορούμενος σε γραπτή δήλωσή του καταδικάζει την πρακτική του κόμματος και διαφωνεί με την ιδεολογία του.

Οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν με αιχμηρό αντικείμενο τον άτυχο πακιστανό μετανάστη, ο οποίος επέστρεφε από τη δουλειά του οδηγώντας ένα ποδήλατο στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Μάλιστα, μετα το αιματηρό επεισόδιο οι δύο δράστες είχαν σπεύσει να εξαφανιστούν με τη μηχανή τους, ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας είχε καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας και έτσι οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια στα σπίτια τους είχαν βρεθεί στιλέτα τύπου πεταλούδα, ξύλινα ρόπαλα και ένα αεροβόλο όπλο, ενώ στο σπίτι του ενός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν βρεθεί και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορούμενοι, που είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους, είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως πριν από το αιματηρό επεισόδιο είχαν διαπληκτιστεί με το θύμα, επειδή τους είχε κλείσει το δρόμο.

Με την έναρξη της διαδικασίας μέσα σε ενα κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ως εκ τούτου οι γονείς του θύματος που έρχονται σήμερα απο το Πακιστάν θα μπορούν να καταθέσουν για τη δολοφονία του παιδιού τους. Απο την άλλη πλευρά, η πολιτική αγωγή επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο και ζήτησε να κριθούν οι κατηγορούμενοι με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)