Κοινωνία

Χθες 22:41

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Δύσκολη και η αποψινή νύχτα (βίντεο)

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία. Τι δηλώνει για το μεγάλο ενεργό μέτωπο ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Δύσκολη και η αποψινή νύχτα (βίντεο)
-

Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτιά είναι σε χαράδρα και κατευθύνεται προς Βρυσούλες. Υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο από την πάνω μεριά του χωριού το οποίο έχει περάσει από το Ξανθοχώρι και κινείται προς το χωριό Σοφιανά. Η φωτιά φαίνεται ότι έχει «αγγίξει» κάποια σπίτια, ενώ μεγάλη δασική έκταση έχει παραδοθεί στις φλόγες. Την ίδια ώρα, οι δασοκομάντος προσπαθούν να προσεγγίσουν δύσβατα σημεία.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό από τον κόμβο Δερβενίου μέχρι τον κόμβο Λυκοποριάς.

Φωτιά - Ξυλόκαστρο - πυρκαγιά

Έφθασαν στα σπίτια οι φλόγες

«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως προσθέτει, «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος έχουν επιχειρήσει εκ περιτροπής 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Νεκροί 2 άνθρωποι

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομία. Ειδικότερα, 2 σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Σημειώνεται, ότι από χθες έχει δοθεί εντολή -μέσω του 112- για την εκκένωση 6 οικισμών, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.


Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: Έκρηξη μπαταρίας σε κάδο ανακύκλωσης – Τραυματίστηκαν υπάλληλοι

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αδερφή θύματος: Πήγαν να βοηθήσουν φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Ενθαρρυντική η πορεία για τα δημόσια οικονομικά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)