Κοινωνία

Σήμερα 16:24

Γκάζι: Μηχανοδηγός φρέναρε τρένο για να... επιπλήξει ελεγκτή (βίντεο)

Έκπληκτοι επιβάτες ένιωσαν την αμαξοστοιχία να... "κοκκαλώνει" και είδαν τον οδηγό να βγαίνει από το παράθυρο και να διαπληκτίζεται με τον ελεγκτή της διάβασης.

Γκάζι: Μηχανοδηγός φρέναρε τρένο για να... επιπλήξει ελεγκτή (βίντεο)
-

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη διάβαση τρένου στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με την οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, σε μία δηλαδή από τις πιο επικίνδυνες διαβάσεις του κέντρου της Αθήνας, όπου έχουν σημειωθεί επανειλημμένα ατυχήματα στο παρελθόν. Μηχανοδηγός τρένου σταμάτησε αιφνίδια τον συρμό για να επιπλήξει ελεγκτή διάβασης, με το βίντεο του συμβάντος να ανεβαίνει λίγη ώρα αργότερα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το υλικό το οποίο δημοσιεύθηκε στο TikTok, και το οποίο κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, ο μηχανοδηγός φαίνεται να «κοκαλώνει» τον συρμό κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται να ανοίγει το παράθυρο της καμπίνας του και να ζητά εξηγήσεις από τον ελεγκτή της διάβασης, ο οποίος φέρεται, την ώρα που περνούσε το τρένο, να ήταν απορροφημένος στο κινητό του τηλέφωνο. Η αμέλεια αυτή φαίνεται πως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του μηχανοδηγού, ο οποίος, αν και υπεύθυνος για την ασφαλή διέλευση του τρένου, θεώρησε αναγκαίο να διακόψει τη διαδρομή για να απευθυνθεί στον ελεγκτή.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ήταν έντονη, με τον ελεγκτή να φαίνεται ξαφνιασμένος από την αντίδραση του μηχανοδηγού.

“Αμαρτωλό” σημείο

Το συμβάν έλαβε χώρα σε ένα σημείο που είναι γνωστό για τα πολλαπλά τροχαία και ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Η διασταύρωση Ιεράς Οδού και οδού Κωνσταντινουπόλεως, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο επικίνδυνες διαβάσεις τρένων στην Αθήνα, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις για αυξημένη επαγρύπνηση και τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους στις διαβάσεις τρένων αλλά και για ενίσχυση της εκπαίδευσης των υπαλλήλων οι οποίοι διαχειρίζονται αυτές τις διαδικασίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: Γυναίκες ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από την θάλασσα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αδερφή θύματος: Πήγαν να βοηθήσουν φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Ενθαρρυντική η πορεία για τα δημόσια οικονομικά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)