Καιρός

Σήμερα 17:11

Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Κυριακή

Τις πρώτες εμφανίσεις της, κάνει η κακοκαιρία την Κυριακή, με τοπικές νεφώσεις και βροχές σε κάποια σημεία. Αναλυτικά οι άνεμοι και θερμοκρασίες ανά περιοχή.

-

Όσον αφορά τον καιρό της Κυριακής, προβλέπονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις περιοχές των Κυθήρων και της Κρήτης. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί. Στα δυτικά θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια και με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 6 με 7 και από το απόγευμα στον Κορινθιακό Κόλπο και στην περιοχή των Κυθήρων τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα δούμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά 7 με 8 και το βράδυ στο Θερμαϊκό Κόλπο τοπικά, έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα περιλαμβάνει λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 6 με 8 και στις Σποράδες τις βραδινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου θα δούμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Στις Κυκλάδες από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα ποικίλει. Στα Δωδεκάνησα προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά θα είναι γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα βορειότερα νησιά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν α) στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και β) στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στον Θερμαϊκό Κόλπο και τις Σποράδες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για τη εποχή. Δε θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μαρινέλλα: Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της

Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)