Κλίμα

Χθες 21:41

Θεσσαλονίκη: “Θύμα” ρύπανσης από ζευγάρια που... ερωτοτροπούν ο Γαλλικός ποταμός (εικόνες)

Η ερημική τοποθεσία και το ειδυλλιακό τοπίο, είναι πόλος έλξης για πολλούς ανθρώπους, κυρίως ζευγάρια, που αφήνουν "ανεξήτιλο" το στίγμα τους όταν φεύγουν από το σημείο.

Θεσσαλονίκη: “Θύμα” ρύπανσης από ζευγάρια που... ερωτοτροπούν ο Γαλλικός ποταμός (εικόνες)
-

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί οι εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, όπου ζευγάρια προχωρούν σε ερωτικές περιπτύξεις και μετέπειτα… αφήνουν τα «κατάλοιπά τους» εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ζευγάρια επισκέπτονται με ΙΧ αυτοκίνητα τις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, που είναι αρκετά κοντά στη Θεσσαλονίκη αλλά ερημικά, ειδικά τις βραδινές ώρες, προκειμένου να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και στη συνέχεια προχωρούν σε ερωτικές πράξεις, μετά το τέλος των οποίων, πετούν στον περιβάλλοντα χώρο τα προφυλακτικά και τα μωρομάντηλα που χρησιμοποιούν.

«Το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο δυστυχώς. Κάθε μήνα που περνάμε από το σημείο, βλέπουμε το ίδιο πράγμα, δηλαδή αν δεν υπήρχε κάποιος να τα καθαρίσει, θα είχε συσσωρευτεί ένας τεράστιος όγκος. Ιδίως το μωρομάντηλο είναι ένα δύσκολο υλικό για να το απορροφήσει η φύση, διότι δεν είναι χαρτί, αλλά φτιάχνεται από καθαρά πλαστικές και αρωματισμένες ίνες. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τους ψαράδες, οι οποίοι πετούν πλαστικά δολώματα, ενώ υπάρχουν δεκάδες πλαστικά μπουκάλια νερού, καφέδες, ενεργειακά ποτά και μπίρες» τονίζει στο GRTimes.gr το μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις», Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Γαλλικός ποταμός - Σκουπίδια

Γαλλικός ποταμός - Σκουπίδια

Τέλος, στο συγκεκριμένο σημείο που πηγαίνουν πολίτες είτε για τη θέα και την ησυχία που προσφέρει η τοποθεσία, είτε για ψάρεμα, το έδαφος είναι γεμάτο σκουπίδια, όπως και τα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. «Η κατάσταση είναι μόνιμη και την εντοπίζουμε συνέχεια στα πιο απόμερα μέρη. Τα πετούν κάτω, αντί να τα βάλουν σε μία σακούλα και μόλις βρουν έναν κάδο να τα αφήσουν εκεί» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Γαλλικός ποταμός - Σκουπίδια

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό (βίντεο)

Μάγκι Σμιθ: Πέθανε η ηθοποιός

Ο “παλαιοχριστιανός" εντοπίστηκε και συνελήφθη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)