Ευκαιρία αναβάθμισης στο ευρωπαϊκό του ταξίδι

×

Του Γρηγόρη Ατρείδη

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο με ονειρεμένο τρόπο, κατακτώντας για πολλούς το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ στην Ελλάδα.

ΠΑΟΚ

Αυτή η επιτυχία έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης πολύ κοντά στην επίτευξη ακόμα ενός… απωθημένου που έχει εδώ και πολλά χρόνια, την είσοδο στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.


Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε μία ανάσα από τα πλέι οφ των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, «πληρώνοντας» μία ολιγωρία σε νεκρό χρόνο και τον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας της Μάλμε.


Όπως συνηθίζουν να λένε οι Αμερικάνοι «όταν χάσεις, φρόντισε να μη χάσεις και το μάθημα που πρέπει να πάρεις».
Και κάπως έτσι φαίνεται πως και για τον ΠΑΟΚ η αποτυχία στο Champions League του δίνει μία τεράστια ευκαιρία ευρωπαϊκής καταξίωσης σε μία πραγματικά αναβαθμισμένη διοργάνωση, όπως το Europa League, την οποία δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφήσει να πάει χαμένη.

ΠΑΟΚ

Κοιτώντας κανείς τις ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, αντιλαμβάνεται το ανεβασμένο ποδοσφαιρικό επίπεδο και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που θα πρέπει να υπερκεράσει μία ελληνική ομάδα που συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά.


Έχοντας μία κλήρωση απαιτητική, απέναντι σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια του επιπέδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακόμα και της πανάκριβης και πολύ ποιοτικής βάσει του ρόστερ της Γαλατασαράι, οι ελπίδες των πρωταθλητών Ελλάδας για μία θέση στις πρώτες 24 ομάδες που αυτόματα θα σημαίνει διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16» μέσω πλέι οφ, είναι βάσιμες.


Για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που απέδειξε, στις δύο φοβερές πορείες των ασπρόμαυρων» μέχρι τους «8» του Conference League, πόσο καλά γνωρίζει το ρόστερ της ομάδας του και πόσο έξυπνα ανοίγει το ροτέισον ανάμεσα σε ελληνικές και ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις, η συμμετοχή στο αναβαθμισμένο Europa League θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία μεγαλύτερη ευκαιρία για το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ

Και σίγουρα όχι ως μίας επιλογής που προέκυψε της αποτυχίας του ονείρου συμμετοχής στα… αστέρια του Champions League.


Κάποτε η Ευρώπη και η κόπωση που τα επιπλέον παιχνίδια της έφερνε, αποτελούσε τροχοπέδη για τις εν Ελλάδι επιδιώξεις των ομάδων μας.


Πλέον έχουν αντιληφθεί σχεδόν όλοι, πως αυτά τα επιπλέον παιχνίδια σε μία πιο λαμπερή σκηνή και απέναντι σε πιο ποιοτικός και φανταχτερούς αντιπάλους, είναι η γενεσιουργός δύναμη που εξελίσσει μία ποδοσφαιρική ομάδα, που φέρνει με τον κατάλληλο χειρισμό ισορροπία στα αποδυτήρια της και της χαρίζει μέσα στη χρονιά ποδοσφαιρικές εμπειρίες και μαθήματα που μπορούν να την κάνουν πιο δυνατή και στη διεκδίκηση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Για τον ενισχυμένο και πρωταθλητή ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων διατήρησε τον βασικό του κορμό και κάλυψε αριθμητικά και σε επίπεδο χαρακτηριστικών σχεδόν όλες τις αγωνιστικές του αδυναμίες, η φετινή συμμετοχή στο Europa League αποτελεί μεγάλη ποδοσφαιρική πρόκληση.

ΠΑΟΚ


Και ο «Δικέφαλος» έχει δείξει ότι έχει το μέταλλο να απαντά με επιτυχία στις ποδοσφαιρικές προκλήσεις, κάτι που ευχόμαστε να ισχύσει για όλες τις ελληνικές ομάδες στo Europa και το Conference League.


Ραντεβού κάθε Πέμπτη λοιπόν στον Ant1, με ζωντανή μετάδοση από την κορυφαία αναμέτρηση της αγωνιστικής σε Europa και Conference League, αλλά και με pre και post game εκπομπές γεμάτες γκολ, ποδοσφαιρικά στιγμιότυπα από όλη την Ευρώπη, αποκλειστικές συνεντεύξεις και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αλλά και πλούσιο ρεπορτάζ.

Μαζί, ζωντανά, στον Ant1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEO