Με νέες αναβαθμίσεις η McLaren

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των οδηγών και η άνοδος της ομάδας, στην κορυφή του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων της McLaren. Παράλληλα, σκέπτονται τρόπους, για περαιτέρω ενίσχυση, προκειμένω τα αποτελέσματα να είναι ακόμη πιο θεαματικά στο φινάλε της σεζόν.

McLaren

Ο επικεφαλής της ομάδας του Woking, Andrea Stella, έκανε λόγο για επιπλέον αναβαθμίσεις, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η κατάκτηση και των δύο τίτλων: «Είναι προφανές ότι θα φέρουμε νέες αναβαθμίσεις, στους επτά αγώνες που απομένουν για να κλείσει το 2024. Είμαστε σε φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τι ακριβώς αφορούν, αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια, έτσι ώστε τα μονοθέσια να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα. Το αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι, θα το δείξει ο χρόνος. Πρέπει να σιγουρευτούμε, ότι αυτό που θα εμφανιστεί στην πίστα, θα έχει πιθανότητες να αποδειχτεί επιτυχημένο».

Ο 53χρονος Ιταλός, αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό, που ειδικά φέτος, είναι πιο έντονος από ποτέ: «Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις ομάδες. Κι επειδή ακούω ότι έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο, θέλω να πω, ότι κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Είμαστε ταχύτεροι σε συγκεκριμένες πίστες, όπως σε Βαρκελώνη, Ζάντφορτ και Ουγγαρία και αυτό συμβαίνει για συγκεκριμένους λόγους. Στο Μπακού, δεν θεωρώ πως η McLaren είχε πλεονέκτημα, ούτε έναντι της Ferrari, ούτε έναντι της Red Bull».

Πάντως στους οδηγούς, ο Max Verstappen προπορεύεται με 313 βαθμούς και ακολουθεί ο Lando Norris με 254.