Stella: «Παράδειγμα ωριμότητας ο Piastri»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Η δεύτερη νίκη καριέρας του Oscar Piastri σε Grand Prix, συζητήθηκε και θα συζητιέται ακόμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Αυστραλός επέδειξε εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά, κάτι που παραδέχτηκαν, όλοι όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα.

Andrea Stella

Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος, από την απόδοση του Αυστραλού οδηγού: «Όταν τον είδα, να επιχειρεί να πάρει το προβάδισμα, στην πρώτη στροφή του 20ου γύρου, πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρει. O Leclerc είχε ήδη αργήσει στο φρενάρισμα. Κι όμως έπεσα έξω. Ο Piastri έχει εξαιρετικό ταλέντο, ενώ παράλληλα συμπεριφέρεται πολύ ώριμα. Την εμπειρία που δείχνει, δεν την συναντά κανείς, σε άτομα της ηλικίας του. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Έχει και πνευματική ικανότητα, που τον βοηθά να διαχειρίζεται καταστάσεις».

Ο 53χρονος Ιταλός, αναφέρθηκε και στη δυναμική των ομάδων, που για πρώτη φορά, εμφανίζονται τόσο ανταγωνιστικές: «Ferrari, McLaren και Red Bull, ήταν σχεδόν μαζί στο Μπακού. Στις κατατακτήριες, οι μέχρι την Κυριακή πρωτοπόροι, έδειχναν εκτός ρυθμού, όμως στον αγώνα με τον Perez απέκτησαν δυναμική. Όλα κρίθηκαν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η πρωτοπορία σου έδινε πλεονέκτημα, γιατί έτσι γλίτωνες τον βρώμικο αέρα και μπορούσες να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα ελαστικά σου. Κλειδί στον αγώνα, ήταν η κίνηση του Piastri, να φρενάρει την κατάλληλη στιγμή».

Στους κατασκευαστές, η McLaren πέρασε μπροστά με 476 βαθμούς και έπεται η Red Bull με 456. Τρίτη είναι η Ferrari με 425 βαθμούς.