O Μark Webber αποθεώνει τον Oscar Piastri για τη νίκη του στο Αζερμπαϊτζάν

×

Άκρως εντυπωσιασμένος με τη δεύτερη νίκη του συμπατριώτη του Οscar Piastri, στο grand prix του Μπακού εμφανίστηκε σε δηλώσεις που έκανε ο Mark Webber.

Oscar Piastri

Ο πάλαι ποτέ οδηγός στη Formula 1 με εννέα νίκες στο ενεργητικό του, καθώς και με συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, έχει αναλάβει πλέον καθήκοντα μάνατζερ του νεαρού οδηγού της McLaren.

Αφού η μάχη των 51 γύρων στη χώρα των Αζέρων τελείωσε, ο μάνατζερ του 23χρονου, αναφέρθηκε στην άριστη άμυνα του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Piastri κατάφερε να υπερασπιστεί επάξια τη θέση του έναντι του Charles Leclerc, κάνοντας τον Webber  να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κρατήθηκε με νύχια και με δόντια» στην πρώτη θέση.

«Όλη τη χρονιά ήταν πολύ συνεπής, πολύ γρήγορος σε όλες τις συνθήκες και νομίζω ότι, ναι, αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχω δει ποτέ να κάνει», δήλωσε ο Webber στο Sky Sports F1. 

Ο Piastri κατάφερε να νικήσει εκκινώντας δεύτερος, σε μία κατάσταση παρόμοια με το grand prix της Ουγγαρίας. Περνώντας μπροστά στον 20ο γύρο, στόχος του ήταν να καταφέρει να διασφαλίσει τη θέση του παρά την ασφυκτική πίεση του Charles  Leclerc. O Μονεγάσκος βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για 31 γύρους και δεδομένου πως ήταν σε ζώνη DRS, δεν βρήκε την ευκαιρία να περάσει.

 «Κάτω από μεγάλη πίεση, ήταν πολύ αμυντικός, αποφασιστικός και στάθηκε με σθένος απέναντι σε έναν οδηγό παγκόσμιας κλάσης όπως ο Charles», πρόσθεσε ο Webber, σημειώνοντας πως ο προστατευόμενός του «πρέπει να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος και να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά», με επτά αγώνες να απομένουν μέχρι να πέσει η σημαία για τη σεζόν 2024.