Η Ella Lloyd ανακοινώθηκε ως Wild Card για τον πέμπτο γύρο της F1 Academy στη Σιγκαπούρη

×

Έτοιμη να βρεθεί στο grid της F1 Academy το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 – 22 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη είναι η 18χρονη Ella Lloyd. Η Βρετανίδα οδηγός που θα κάνει το ντεμπούτο της στον αγώνα του γυναικείου υποστηρικτικού πρωταθλήματος της F1 στους δρόμους της Marina Bay, αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ROKiT FIA British Formula F4 με την JHR Developments και έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο αυτή τη σεζόν.

Ella Lloyd

Η πρωτοβουλία Wild Card εισήχθη για να βοηθήσει στην ανάδειξη ταλέντων, δίνοντας προτεραιότητα σε ταλαντούχες νέες οδηγούς της εκάστοτε χώρας διεξαγωγής αγώνα. Στους αγώνες όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη οδηγός του ίδιου έθνους, η ευκαιρία δίνεται σε οδηγούς με διαφορετική εθνικότητα που φιλοδοξούν να αγωνιστούν στο μέλλον στην F1 Academy.

Η 18χρονη θα αγωνιστεί με ειδική εμφάνιση όσον αφορά το μονοθέσιο και την αγωνιστική της ενδυμασία με σκοπό να προβάλλει το F1 Academy DISCOVER YOUR DRIVE YOUR DRIVE, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα του πρωταθλήματος που έχει ως στόχο να αλλάξει τις αντιλήψεις για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά γυναικείων ταλέντων.

Το 2024 το F1 Academy, DISCOVER YOUR DRIVE εγκαινίασε το Career Discovery Programme, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να εξερευνήσουν τις αρμοδιότητες που υπάρχουν στη βιομηχανία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στη Σιγκαπούρη, έξι σπουδαστές θα φιλοξενηθούν στο paddock της F1 Αcademy για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι σπουδαστές ανατίθενται σε μια αγωνιστική ομάδα, για να εντρυφήσουν σε τομείς μηχανολογίας και στρατηγικής των ομάδων. Ταυτόχρονα επιμορφώνονται και σε άλλους ρόλους εκτός πίστας, όπως η δημοσιογραφία, το μάρκετινγκ, το κομμάτι χορηγιών, της φιλοξενίας και τέλος της διαχείρισης εκδηλώσεων.

Η Pilar Harris, επικεφαλής του F1 Αcademy DISCOVER YOUR DRIVE, ανέφερε: «Στην F1 ACADEMY, αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά γυναικείων ταλέντων - τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Εργαζόμαστε για να δώσουμε ευκαιρίες σε νεαρά κορίτσια και γυναίκες σε όλο τον κόσμο και να ενθαρρύνουμε μια νέα γενιά κοριτσιών και γυναικών να σκεφτούν μια καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Ella ως την Wild Card συμμετοχή μας για τον 5ο γύρο και να την δούμε να φοράει ένα χρώμα που υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να τροφοδοτούμε το μέλλον με το F1 ACADEMY DISCOVER YOUR DRIVE».

Μιλώντας για την πρώτη της συμμετοχή στο αμιγώς γυναικείο πρωτάθλημα η Ella Lloyd δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και είναι τιμή μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι η Wild Card της F1 Αcademy στη Σιγκαπούρη. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή μου καθ' όλη τη διάρκεια της rookie σεζόν μου στα μονοθέσια με οδήγησαν σε αυτή την εκπληκτική στιγμή στην καριέρα μου και ανυπομονώ να εφαρμόσω όλα όσα έμαθα στην πράξη και να αξιοποιήσω στο έπακρο το Σαββατοκύριακο. Θα δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω πίσω από το τιμόνι, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία αυτή».