NASCAR Cup – Playoff: Νίκη στο… 90’ για τον Buescher στο «The Glen»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Chris Buescher κατέκτησε στο Watkins Glen International την πολυπόθητη νίκη που έψαχνε σε όλη τη regular season, προσπερνώντας τον Shane Van Gisbergen λίγες στροφές πριν την καρό σημαία.

NASCAR Cup – Playoff

Εξ αρχής ο δεύτερος αγώνας των playoff ήταν χαοτικός, αφού στον πρώτο κιόλας γύρο, πολλά αυτοκίνητα τέθηκαν έκτος αφότου συγκρούστηκαν στην έξοδο του σικέιν bus stop.

Μεταξύ αυτών ήταν και ορισμένοι οδηγοί των playoff, όπως οι Denny Hamlin, Christopher Bell, Ryan Blaney και Brad Keselowski, ενώ το ατύχημα προκλήθηκε αρχικά από τον Corey LaJoie. Μεγάλος χαμένος τελικά αποδείχθηκε ο πρωταθλητής του 2023 Blaney, αφού τερμάτισε τελευταίος.

NASCAR Cup – Playoff

Ο Chastain κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την pole position, αλλά το γεγονός ότι μπήκε νωρίς στα pit, εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό, χάρισε στον Martin Truex Jr. τη νίκη στο πρώτο Stage.

Στο δεύτερο Stage, η ιστορία ήταν παρόμοια, με τον Daniel Suarez να καταλήγει στην αμμοπαγίδα, αναγκάζοντας τις ομάδες να αλλάξουν στραρτηγική. Ωστόσο, ο Chastain κατάφερε αυτή τη φορά να επικρατήσει.

Ο Buescher ήταν ένας από εκείνους που συγχρόνισαν σωστά τα pit stop και προσπέρασε τους Van Gisbergen και Chastain, οι οποίοι απώλεσαν χρόνο εξαιτίας της κίτρινης σημαίας.

NASCAR Cup – Playoff

Ωστόσο, ένα caution λόγω θραύσματος από το αυτοκίνητο του Harrison Burton χάλασε την άνετη πρωτοπορία του Buescher, ενώ οι έξοδοι των Keselowski και Byron έστειλαν τον αγώνα στο overtime. Και εκεί, ένα μεγάλο ατύχημα καθυστέρησε την λήξη. Ξανά, οι εμπλεκόμενοι ήταν ορισμένοι οδηγοί των playoff, όπως οι Truex, Reddick και Chase Elliot.

Όλα λειτούργησαν υπέρ του Νεοζηλανδού περιστασιακού οδηγού NASCAR, Van Gisbergen ο οποίος στην τελευταία επανεκκίνηση έδωσε μία σχετικά καθαρή μάχη με τον Buescher.

Ο οδηγός της Chevrolet, όμως, έκανε λάθος σε μία έξοδο και εκείνος της Ford έβαλε με «τσαμπουκά» τον προφυλακτήρα της Mustang στην εσωτερική, για να πάρει την πρωτοπορία μερικές στροφές πριν τον τερματισμό.

NASCAR Cup – Playoff

Ο SVG έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια επανάκτησης της πρωτιάς, αλλά ήταν πολύ αργά. Αυτή ήταν η 6η νίκη καριέρας του Buescher, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική ήταν τόσο για τον ίδιο, όσο και για την RFK Racing.

Τους δύο οδηγούς ακολούθησε ο Carson Hocevar, ενώ στις θέσεις 4 και 5 τερμάτισαν οι Ross Chastain και Zane Smith, αντίστοιχα. Το Top-10 συμπληρώθηκε από τους Chase Briscoe, Michael McDowell, Corey LaJoie, Ryan Preece και Austin Cindric.

NASCAR Cup – Playoff

Ο τελευταίος αγώνας του γύρου των «16» των playoff του NASCAR Cup Series διεξάγεται στο Μπρίστολ, τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής (22/9).