Υπάρχει θέση για τον Colapinto στην F1 το 2025;

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Franco Colapinto έχει εντυπωσιάσει άπαντες στη Formula 1 σε μόλις δύο αγώνες και οι πιθανότητες για να συνεχίσει να αποτελεί μέρος του grid από του χρόνου αυξάνονται.

Franco Colapinto

Ο Αργεντινός ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 στη Formula 2, αλλά οι κάκιστες εμφανίσεις του Logan Sargeant ανάγκασαν τον James Vowles να τον επιστρατεύσει, τοποθετώντας τον στη δεύτερη FW46.

Στη Μόντσα είχε τον ρυθμό και παρόλο που δε βαθμολογήθηκε δημιούργησε καλές εντυπώσεις. Στο Μπακού, δεν πτοήθηκε από τη σύγκρουση στις ελεύθερες δοκιμές και κατόρθωσε στις κατατακτήριες να πλασαριστεί πάνω από τον Albon, ενώ τερμάτισε 8ος τον αγώνα.

Το αρνητικό για τον νεαρό Colapinto είναι πως η θέση του στη Williams έχει… ημερομηνία λήξης, καθώς από του χρόνου ο Carlos Sainz θα βρίσκεται στο Γκρόουβ.

Ωστόσο, υπάρχει μία κενή θέση στην οποία παραμένει ακόμα άγνωστο το ποιος θα καθίσει. Η Sauber και οσονούπω Audi δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ποιος θα βρίσκεται στο ίδιο γκαράζ με τον Nico Hulkenberg το 2025.

Και με τον Vowles να επιμένει δημόσια, ότι ο Αργεντινός αξίζει μία θέση στη F1, οι πιθανότητες να είναι και του χρόνου στο grid έχουν αρχίσει να αυξάνονται.

«Σε δύο αγώνες έχει δείξει στον κόσμο ότι αξίζει τη θέση του στη Formula 1. Πάντα πίστευα ακράδαντα ότι πρέπει να αφήνεις τους καλούς οδηγούς να αγωνίζονται.

«Οπότε, θα δούμε εάν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστεί με την Audi. Αυτό υπονόησα μιλώντας για του χρόνου.

«Ας δούμε τι θα συμβεί, διότι εμείς έχουμε ήδη κλείσει το δίδυμό μας, το οποίο πιστεύω είναι το σωστό για τη Williams, καθώς αναπτυσσόμαστε και γινόμαστε άξιο μέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Είμαι πολύ περήφανος, σαν πατέρας, για όσα έχει καταφέρει ο Franco και θέλω να πετύχει» τόνισε ο Βρετανός επικεφαλής.