Horner: «Πρέπει να βγούμε στην επίθεση»

×

Γιώργος Ανανίδας

Η απώλεια της πρωτοπορίας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την McLaren φέρνει αλλαγή προσέγγισης στη Red Bull Racing.

Christian Horner

Στην παραδοχή πως η ομάδα του οφείλει «να βγει στην επίθεση» προχώρησε ο Christian Horner, με τους «Ταύρους» να βρίσκονται ήδη 20 βαθμούς πίσω από την McLaren.

Η οποία κατέκτησε την τέταρτη νίκη της στη σεζόν στο Μπακού, χάρη στην αψεγάδιαστη οδήγηση του Oscar Piastri. Σημαντικούς βαθμούς πρόσθεσε και ο Lando Norris με τον τερμαρτισμό του στην 4η θέση, παρότι είχε εκκινήσει μόλις 15ος.

Φυσικά, στη διαφορά των 20 βαθμών συντέλεσε και η σύγκρουση του Perez με τον Sainz στον προτελευταίο γύρο, που δεν επέτρεψε στον Μεξικανό να βαθμολογηθεί. Ταυτόχρονα, ο Max Verstappen είχε έναν αδιάφορο αγώνα και τερμάτισε 5ος, βλέποντας τον Norris να μειώνει κι άλλο τη διαφορά.

Αφού η Red Bull έχει να κερδίσει αγώνα από την Ισπανία και με την RB20 να είναι πολύ δύστροπη μετά τη θερινή διακοπή, ο Horner επέστησε την προσοχή και τόνισε τη σημασία του να ανατραπεί η κατάσταση, πριν γίνει μη αναστρέψιμη.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός επικεφαλής δήλωσε:

«Είναι εκνευριστικό το ότι δεν κερδίσαμε τον Lando, ειδικά αν δεις που κατατάχθηκε. Αλλά ευτυχώς, δεν πήρε πολλούς βαθμούς. Πρέπει, όμως, να χτίσουμε σε όσα έχουμε ήδη μάθει, έχουμε πολλούς αγώνες ακόμα.

«Δεχθήκαμε μεγάλη ζημιά στο Μπακού ως προς τους κατασκευαστές. Η διαφορά είναι στους 20 βαθμούς τώρα, οπότε πρέπει να βγούμε στην επίθεση.

«Έχουμε ακόμα επτά αγώνες και δύο Sprint. Είναι πολλοί οι βαθμοί και πολλές και διαφορετικές οι πίστες που έρχονται, άρα τίποτα δεν έχει τελειώσει» τόνισε ο Horner.