Franco Colapinto: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα»

×

Μόλις στον δεύτερο του αγώνα στο Baku, o νέος οδηγός της Williams Franco Colapinto κατάφερε να τερματίσει μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στη Williams.

 Franco Colapinto

Το δυναμικό ξεκίνημα του Αργεντίνου οδηγού στο FP1 της Παρασκευής φάνηκε να μην τον ωφελεί ιδιαίτερα, αφού ένα χτύπημα στην FW46 στην στροφή 7 είχε ως αποτέλεσμα να τον θέσει εκτός διαδικασίας. Η ομάδα της Williams έσπευσε να επισκευάσει το μονοθέσιο με τον 21χρονο να ολοκληρώνει το FP2 & το FP3 στην 14η θέση και 9η αντίστοιχα.

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, συνεχίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές, καταφέρνοντας να βρεθεί στην όγδοη θέση της σειράς εκκίνησης του αγώνα με τον έτερο οδηγό της Williams, Alex Albon να εκκινεί πίσω του στη ένατη θέση δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του James Vowles.

Η ημέρα του αγώνα είχε θετικό πρόσημο με τους δύο οδηγούς να τερματίζουν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας. Ο Αlex Albon ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, ενώ ο Colapinto παρά την πτώση του από την πρώτη δεκάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα, είδε το πέσιμο της καρό σημαίας όγδοος. Έτσι η βρετανική ομάδα αποχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν με διπλή συγκομιδή βαθμών κάτι που είχε να γίνει από το grand prix των Ηνωμένων Πολιτειών του 2023.

«Για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι φανταστικά. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Αυτό που πετύχαμε μαζί είναι απίστευτο και είμαι χαρούμενος για τη δουλειά που κάναμε» δήλωσε ο Αργεντινός μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

«Πολλές προσπάθειες γίνονται γι αυτούς τους βαθμούς. Έχουμε ήδη ανέβει μία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας μου με τη Williams. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτούς το αξίζουν, οπότε ναι ας συνεχίσουμε έτσι», ολοκλήρωσε.

Ο Franco Colapinto έγινε ο πρώτος Αργεντινός οδηγός που τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα, μετά τον Carlos Reutemann το 1982.