Piastri: «Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες μου»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Πανευτυχής από την δεύτερη νίκη της καριέρας του, εμφανίστηκε ο Oscar Piastri: «Προσπάθησα και στην εκκίνηση να βρεθώ μπροστά, αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά την αλλαγή ελαστικών πλησίασα πάλι, είχα καλύτερη πρόσφυση και μπόρεσα να περάσω. Αν δεν προσπερνούσα στην πρώτη ευκαιρία, δεν θα μπορούσα ποτέ να περάσω. Κατάφερα με το DRS να περάσω. Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου. Όταν ξεκίνησα με αυτή την ομάδα πέρυσι, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα βρισκόμασταν μπροστά στο πρωτάθλημα. Το βασικό είναι ότι βελτιώσαμε πολύ το μονοθέσιο. Κι εγώ έχω προοδεύσει ως οδηγός. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οδηγώ καλύτερα. Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα».

GP Αζερμπαϊτζάν

Μετά την νίκη στην Μόντσα, ο Charles Leclerc ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου: «Με το που βάλαμε την σκληρή γόμα, ήξερα ότι δεν θα προλάβω τον Piastri. Με την μέση γόμα, το μονοθέσιο είχε πολύ καλή αίσθηση. Στο FP1 και στο FP2 δεν είχα οδηγήσει πολύ. Για αυτό το set up που πήραμε στον αγώνα, δεν μας βοήθησε πολύ. Σε μία-δύο στροφές, νόμιζα ότι θα καταλήγαμε στον τοίχο. Ήταν πολύ κοντά. Η McLaren έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Δουλεύουν καλύτερα από εμάς αυτή την περίοδο. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη με τον Carlos στον τελευταίο γύρο. Ελπίζω να είναι όλοι καλά. Σίγουρα δεν είναι η ιδανική μέρα για την ομάδα. Ήταν απολαυστική η μονομαχία μας, γιατί έχεις πολλές ευκαιρίες, γύρο με γύρο. Ίσως η McLaren είχε λιγότερη καυτή δύναμη, για αυτή ήταν τόσο δυνατή στις ευθείες. Εμείς ήμασταν πιο κοντά στις στροφές. Νόμιζα από ένα σημείο και μετά, ότι έπρεπε να μείνω ψύχραιμος και να διατηρήσω τα ελαστικά μου. Αποδείχτηκε πολύ δύσκολο. Στις ευθείες δεν ήμουν όσο κοντά θα ήθελα. Για να είμαι ειλικρινής, τον αγώνα τον έχασα, όταν δεν αμύνθηκα όπως θα έπρεπε, στο τέλος της ευθείας».

Ο George Russell βρέθηκε από το πουθενά στο βάθρο και στις δηλώσεις του, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Ήταν έκπληξη για μένα. Χτύπησαν τα δύο παιδιά, αλλά ευτυχώς είναι καλά. Έγινε πολλή δουλειά στην ομάδα, αλλάξαμε και οι δύο υβριδική μηχανή. Ξεκίνησα πολύ άσχημα, άλλαξα θέσεις, κάποια στιγμή ήμασταν γρήγοροι και καταφέραμε να περάσουμε τον Max. Τελικά βρεθήκαμε στο βάθρο. Ήταν πολύ δύσκολο να περάσω, σε ένα δρόμο από συντρίμμια, μετά την σύγκρουση Sainz και Perez. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε σε ένα σημείο που δεν άλλαζε τίποτα. Ευτυχώς οι οδηγοί είναι καλά. Θα ήμασταν 5οι σήμερα και αυτό μας άξιζε. Αν ο Lando δεν έκανε λάθος, δεν θα ήμουν ούτε 5ος στην εκκίνηση. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή δουλειά και ελπίζω να τα καταφέρουμε στους επόμενους αγώνες».