GP Αζερμπαϊτζάν: Ανυπέρβλητος ο Leclerc, τέταρτη σερί pole position στο Μπακού

×

Την τέταρτη διαδοχική pole στους δρόμους της πρωτεύουσας των Αζέρων κατέκτησε ο Charles Leclerc, με τον Piastri να υπερέχει του Sainz και την Κυριακή (15/9) θα εκκινήσει δίπλα στον Μονεγάσκο.

Charles Leclerc

Q1

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, έκπληξη προκάλεσε η Mercedes που βγήκε με τη μέση γόμα για τα πρώτα της περάσματα.

Κάτι που έμοιαζε να μην τη βοηθά, με το πέρας των πρώτων γρήγορων γύρων, καθώς Hamilton και Russell βρίσκονταν χαμηλά στην κατάταξη. Αναγκαστικά, λοιπόν, πήγαν στη μαλακή γόμα, για να σιγουρέψουν την πρόκρισή τους στο Q2.

Perez και Sainz είχαν καταλάβει την κορυφή στο τέλος των πρώτων περασμάτων, με τη Williams να εντυπωσιάζει όντας κοντά, ενώ οι προβλέψεις ακόμα απαγορεύονταν.

Πράγμα το οποίο αποδείχθηκε από τους γρήγορους στις ελεύθερες δοκιμές Russell και Leclerc οι οποίοι σκαρφάλωσαν στις πρώτες θέσεις, πριν οι εντυπωσιακοί Albon και Colapinto ανέβουν στο Top-5 μαζί με τον Hulkenberg.

Στην λήξη του χρόνου, οι δύο McLaren βρίσκονταν στη διακεκαυμένη ζώνη. Ο Piastri γλίτωσε την ύστατη στιγμή τον αποκλεισμό, ενώ ο Norris έπεσε θύμα ενός δικού του λάθους, αλλά και της κίτρινης σημαίας στο τρίτο sector, με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνέχεια ως 17ος.

Συνολικά, εκτός συνέχειας στο Q1 τέθηκαν οι Ocon, Zhou, Bottas, Norris και Ricciardo.

Q2

Η Ferrari συνέχισε να επιδεικνύει τον ρυθμό της στους δρόμους του Μπακού, κατά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους των κατατακτήριων. Ωστόσο, οι Russell, Piastri και Verstappen είχαν την απάντηση, με κάθε μονοθέσιο να ευνοείται σε διαφορετικά σημεία της πίστας.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων γρήγορων γύρων του Q2, η Red Bull είχε το 1-2, την ώρα που οι δύο Aston Martin και ο Colapinto κινδύνευαν με αποκλεισμό.

Ο Αργεντινός με μία εντυπωσιακή επίδοση προκρίθηκε στο Q3, εν αντιθέσει με τον Stroll που αποκλείστηκε, μαζί με τους Hulkenberg, Gasly, Tsunoda και Bearman.

Q3

Το τρίτο μέρος αναμενόταν με αγωνία, καθώς κανείς δεν μπορούσε ακόμα και τότε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Ωστόσο, η Ferrari ήταν εκείνη που ξεχώρισε στο τέλος των πρώτων γρήγορων γύρων του Q3, ανεβαίνοντας στο 1-2 με κορυφαίο τον Leclerc.

Στους τελικούς και πιο κρίσιμους γύρους, η μάχη μαινόταν ανάμεσα σε Piastri και Ferrari, αφού Mercedes και Red Bull δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστικές για να κυνηγήσουντ ην pole.

Στο τέλος, η επίδοση του Αυστραλού δεν αρκούσε για να αγγίξει εκείνη του Leclerc, όμως μπόρεσε να πλασαριστεί στη 2η θέση και μπροστά από τον Sainz.

Απογοήτευση για τους «Ταύρους», με τον Perez 4ο και τον Verstappen 6ο, ενώ οι Mercedes συμβιβάστηκαν με τις θέσεις 5 και 7, με Russell και Hamilton, αντίστοιχα.