NASCAR Cup – Playoff: Συνέχεια με το ιστορικό «The Glen»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο πρώτος γύρος των playoff του NASCAR Cup Series συνεχίζεται με 90 γύρους στο Watkins Glen International.

NASCAR Cup

Έπειτα από ακόμα έναν γεμάτο δράση αγώνα στην Ατλάντα, η κορωνίδα του αμερικανικού motorsport οδεύει προς τη Νέα Υόρκη, όπου την περιμένει ένα παραδοσιακό σιρκουί με επτά στροφές και περίπου 220 μίλια αγώνα.

Πρόκειται να είναι ο δεύτερος αγώνας των «16» των playoff, πριν πάμε στον τρίτο και αποφασιστικό όπου τέσσερις οδηγοί θα αποκλειστούν.

Τελευταίος νικητής στο «The Glen» είναι ο William Byron, ο οποίος πέρυσι κυριάρχησε, έχοντας την πρωτοπορία για 66 από τους 90 γύρους.

NASCAR Cup

Οι τέσσερις οδηγοί που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη και θα πάρουν εκκίνηση στον αγώνα της Κυριακής (15/9) είναι οι Brad Keselowski, Harrison Burton, Martin Truex και Chase Briscoe.

Αντίθετα, ο Joey Logano βρίσκεται ήδη στους «12» μετά τη νίκη του στην Atlanta Motor Speedway, ενώ ο teammate του, Ryan Blaney απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας.

Ένας από αυτούς που θα κυνηγήσουν τη νίκη στο Watkins Glen είναι σίγουρα ο Kyle Larson. Ο πρωταθλητής του 2021 είχε μία άσχημη έξοδο στο Stage 1 της Ατλάντα και βρίσκεται πλέον στη 10η θέση της κατάταξης.

Το «The Glen» θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα playoff του Cup Series, με την Hendrick να έχει πανηγυρίσει στους τελευταίους πέντε αγώνες που έχουν διεξαχθεί εκεί.

NASCAR Cup

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην οδηγός της F1, Juan Pablo Montoya θα αγωνιστεί αυτό το τριήμερο στο NASCAR για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, με το #50 Toyota Camry της 23XI Racing. Guest εμφανίσεις θα κάνουν επίσης οι Shane Van Gisbergen και A.J. Allmendinger.

Τέλος, υπάρχει έντονη φημολογία ότι μία νέα γόμα της Goodyear θα δοκιμαστεί, την οποία έχουν ήδη τεστάρει οι Tyler Reddick, Austin Cindric και Daniel Suarez. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, φθείρεται πιο εύκολα, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να είναι φιλικοί με τα ελαστικά τους και να τα διαχειριστούν.

Λόγω αυτού και της τροποποίησης της χάραξης της πίστας, θα υπάρξει μία έξτρα διαδικασία ελεύθερων δοκιμών. Ο αγώνας Go Bowling at The Glen θα διεξαχθεί την Κυριακή (15/9) στις 22:00, σε ζωντανή μετάδοση του ΑΝΤ1+.