GP Αζερμπαϊτζάν: «Κοκκινίστηκε» και το FP3, με ταχύτερο τον Russell

×

Γιώργος Ανανίδας

Οι δύο κόκκινες σημαίες του FP3 στο Μπακού ευτυχώς δεν απαγόρευσαν εντελώς την πλούσια δράση, με τον George Russell να σημειώνει την καλύτερη επίδοση. Πολύ κοντά του ο Leclerc, χωρίς ο υπόλοιπος ανταγωνισμός να απέχει πολύ.

George Russell

Χωρίς ιδιαίτερη δράση ξεκίνησε το FP3 στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας, καθώς η υγρασία ήταν έντονη και λίγοι οδηγοί είχαν βγει στην πίστα να σημειώσουν μερικούς μη ενδεικτικούς γύρους.

Ως προς τα ελαστικά, και οι τρεις γόμες εμφανίστηκαν αρχικά στην πίστα, ωστόσο η μαλακή ήταν αυτή που έμοιαζε να κυριαρχεί, ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Αλλά τίποτα δεν πρόλαβε να φανεί, αφού το… πάρτι των κόκκινων σημαιών συνεχίστηκε και σήμερα, όταν η A524 του Ocon έμεινε με μηχανικό πρόβλημα στη μέση της πίστας.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα, η διαδικασία συνεχίστηκε. Καθώς οι οδηγοί σημείωναν τα πρώτα γρήγορα περάσματα, ο Piastri έκανε λόγο για σταγόνες βροχής οι οποίες τελικά δεν υπήρχαν.

Με το πέρας των πρώτων γρήγορων γύρων, οι δύο Williams αναδείχθηκαν ταχύτερες όλων, καταδεικνύοντας πως οι χρόνοι κάθε άλλο παρά ενδεικτικοί ήταν.

Λίγο μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας και ενώ οι οδηγοί είχαν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους, το FP3 διακόπηκε ξανά, αυτή τη φορά λόγω σύγκρουσης του Oliver Bearman με τις μπαριέρες, στη στροφή 1.

Η συνέχεια δόθηκε σχετικά σύντομα και τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Lando Norris. Ωστόσο, πολλά ασυνήθιστα ονόματα συντελούσαν το Top-5, δείχνοντας πως ακόμα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης από τις κορυφαίες ομάδες.

Όπερ και εγένετο, με τον Leclerc να «απαντάει» στην εξαιρετική επίδοση του Albon, ενώ ο Verstappen βρισκόταν κοντά. Την έκπληξη έκανε ο Perez, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των χρόνων, επιβεβαιώνοντας πως η Red Bull έχει κάποιου είδους ρυθμό στο Μπακού.

Τα «αστεία» τελείωσαν, όταν ο Piastri ήρθε να σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο, κατακτώντας την πρωτιά με πάνω από 6 δέκατα διαφοράς από τον Μεξικανό.

Ο Leclerc είχε απάντηση και για τον Αυστραλό και ήταν ακόμα ταχύτερος, περίπου 8 λεπτά πριν το τέλος, δείχνοντας τις δυνατότητες της SF-24 εν’οψει κατατακτήριων δοκιμών.

Τελικά, ο Russell ήταν εκείνος που κατάφερε να σημειώσει το ταχύτερο πέρασμα του FP3, παρά το λάθος του στα φρένα νωρίτερα που πλήγωσε εκείνο το σετ ελαστικών.

Τον Βρετανό ακολούθησαν οι Leclerc και Norris, σε ακόμα μία «πρόβα τζενεράλε» που δεν μας έκανε σοφότερους ως προς το φαβορί για την pole position.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στο Μπακού:

GP Αζερμπαϊτζάν - FP3