GP Αζερμπαϊτζάν: Οριακά ταχύτερος ο Leclerc παρά τα προβλήματα στο FP2

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Charles Leclerc στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Αζερμπαϊτζάν, με τους Sergio Perez και Lewis Hamilton να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Charles Leclerc

Με αντίστοιχα θερμές συνθήκες με εκείνες του FP1 ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στους δρόμους του Μπακού, όμως σίγουρα φάνηκε λιγότερο επεισοδιακή. Μπορεί ο ήλιος που έδυε να προκαλούσε προβλήματα ορατότητας στους οδηγούς, όμως η μαλακή γόμα πρωταγωνίστησε κι έδωσε ευκαιρίες για γρήγορα περάσματα από νωρίς.

Ο Charles Leclerc βγήκε αμέσως στην πίστα για να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο μετά τη σύγκρουση στο FP1. Ήδη από τον πρώτο γύρο, ο Μονεγάσκος ζητούσε από την ομάδα να ελέγξει τα δεδομένα της για να εντοπίσει ένα πρόβλημα στην ισορροπία της SF-24, χωρίς όμως να λαμβάνει σαφή απάντηση.

Τότε εξαντλήθηκε η υπομονή του Leclerc, με αποτέλεσμα ένα οργισμένο μήνυμα στον ασύρματο και την πρωτοβουλία να επιστρέψει από μόνος του στο γκαράζ της ομάδας. Εκεί πέρασε αρκετό μέρος της διαδικασίας ώσπου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Έτσι, αρχικά την πρωτοπορία πήρε ο Sergio Perez με τη μαλακή γόμα και ακολουθούσε ο Lewis Hamilton με τη σκληρή. Λίγα λεπτά αργότερα, πήρε την κορυφή ο Carlos Sainz, όμως αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον Μεξικανό και πάλι.

Η μετάβαση στη μαλακή γόμα έγινε σύντομα από όλους τους οδηγούς. Μαζί της, είχαμε και πολλές εξόδους, χωρίς όμως κάποιο σοβαρό συμβάν. Σε αντίθεση με τις τρεις κόκκινες σημαίες του FP1, σε αυτήν την περίοδο δεν είχαμε ούτε μία.

Ο Leclerc βγήκε από το γκαράζ για έναν μόνο γρήγορο γύρο που τον έφερε στην κορυφή, με χρόνο 1:43.484, καθιστώντας τον 6 χιλιοστά από τον δεύτερο Sergio Perez. Πίσω τους, παρατάχθηκε ο Hamilton με διαφορά 66 χιλιοστών από τον κορυφαίο.

Ο George Russell βγήκε μόνο για λίγο από το γκαράζ της Mercedes, καθώς οι μηχανικοί δούλευαν πάνω σε μερικές προληπτικές αλλαγές εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος. Έτσι, με την καρό σημαία περιορίστηκε στην 9η θέση.

Η προσπάθεια του Lando Norris για ένα ταχύτερο πέρασμα «εξανεμίστηκε» όταν ο Pierre Gasly βρέθηκε στην πορεία του, όμως αποφεύχθηκε η σύγκρουση. Ο Βρετανός «εγκλωβίστηκε» στη 17η θέση, με έναν καθόλου αντιπροσωπευτικό χρόνο.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Αζερμπαϊτζάν - FP2