GP Αζερμπαϊτζάν: Κορυφαίος o Verstappen σε ένα «κόκκινο» FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Lewis Hamilton και τον Sergio Perez να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Max Verstappen

Το Μπακού υποδέχθηκε τη δράση της Formula 1 με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Οι στενοί δρόμοι της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν δε συγχώρησαν λάθη, καθώς η δράση διακόπηκε τρεις φορές με κόκκινη σημαία.

Η πρώτη εμφανίστηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δράσης, καθώς βρέθηκε ένα μεταλλικό θραύσμα στο οδόστρωμα. Με το «πράσινο φως», ο Charles Leclerc ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή με τη μέση γόμα και χρόνο 1:46.608.

Όμως ο Μονεγάσκος δεν κατάφερε να βγει αναίμακτος από τους δρόμους του Μπακού, αφού κατέληξε στις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 15. Η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε για 2η φορά στο FP1, αλλά η ζημιά στην SF-24 περιορίστηκε μόνο στο μπροστινό μέρος.

Η 3η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε με τη σύγκρουση του Franco Colapinto στη στροφή 4. Ο Αργεντίνος αγωνίζεται για πρώτη φορά αυτό το τριήμερο στο Μπακού κι αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Στη δική του περίπτωση, η ζημιά ήταν μεγαλύτερη, αφού συγκρούστηκε με το αριστερό μέρος του μονοθεσίου του.

Μετά την 3η διακοπή, έφτασε η ώρα για μερικά γρήγορα περάσματα με τη μαλακή γόμα. Αρχικά, οι δύο McLaren ανέβηκαν στην κορυφή, όμως αντικαταστάθηκαν γρήγορα από τον Lewis Hamilton, με χρόνο 1:45.859. Ο Max Verstappen έδειχνε ότι ήταν πολύ κοντά, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να τελειοποιήσει τον γύρο του.

Κάτι που πέτυχε με την καρό σημαία. Ο Ολλανδός πήρε την πρωτοπορία με έναν σαφώς καλύτερο γύρο, που «άφησε» πίσω του τον Hamilton για 3 δέκατα. Έναν καλό γύρο ολοκλήρωσε και ο Sergio Perez, που εξασφάλισε το 1-3 για τη Red Bull Racing.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Αζερμπαϊτζάν - FP1