Η νέα κατάσταση στη McLaren από εδώ και μπρος

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Andrea Stella παραδέχθηκε για δεύτερη φορά ότι πλέον θα δίνεται προτεραιότητα στον Lando Norris. Και ο Oscar Piastri αποδέχεται τη νέα τάξη πραγμάτων.

Lando Norris

Έτοιμος να δει την μεγαλύτερη εικόνα και να βοηθήσει τον teammate του στο κυνήγι του τίτλου είναι ο Αυστραλός οδηγός, βάσει δηλώσεων που έκανε στο media pen της Πέμπτης (12/9) ενόψει του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, δε σκοπεύει να υποστηρίξει τη νέα πολιτική της McLaren σε υπερβολικό βαθμό, παρά μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες, δρώντας μόνον όταν θα του δοθεί ξεκάθαρη εντολή.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε ο Andrea Stella, όπως είχε εμμέσως παραδεχθεί και μετά τη Μόντσα, λέγοντας ότι πλέον ο Norris αποτελεί προτεραιότητα για τη βρετανική ομάδα.

Διότι έγινε πολλή κουβέντα μετά το Grand Prix Ιταλίας, όπου ο Piastri αποτέλεσε εν πολλοίς τον λόγο που ο Norris απώλεσε τη νίκη από τον Leclerc, ενώ η McLaren ποτέ δεν έδωσε εντολή τα δύο μονοθέσια να αλλάξουν θέσεις, για να πάρει ο Βρετανός τους βαθμούς της 2ης.

Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν για την ομάδα του Ουόκινγκ, με τον Αυστραλό να παραδέχεται ότι προηγουμένως σκεφτόταν τις δικές του φιλοδοξίες. Αλλά τώρα, σκοπεύει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα, η οποία βρίσκεται στο κυνήγι και των δύο τίτλων.

Oscar Piastri

Αναλυτικά, ο Piastri δήλωσε: «Προφανώς είναι κάτι που συζητήσαμε πολύ τις τελευταίες ημέρες. Κάθε οδηγός, έτσι και εγώ, είναι εγωιστής και κοιτάω το δικό μου συμφέρον. Φυσικά, οι εντολές της ομάδας δεν είναι πολύ ωραίες, όμως αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία μεγαλύτερη εικόνα εδώ, μεγαλύτερη από εμένα. Τρέχω για μία ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία μου στη F1, αλλά και την ευκαιρία να πάρω νίκες εντός 18 μηνών καριέρας. Οπότε, είμαι πολύ ευγνώμων γι αυτό. Αλλά και πάλι, η μεγαλύτερη εικόνα έχει να κάνει με πολύ περισσότερα από εμένα. Προσπαθούμε να κατακτήσουμε και τα δύο πρωταθλήματα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Φυσικά, το κατασκευαστών είναι το ένα πρωτάθλημα, αλλά εάν έχεις τη δυνατότητα να κατακτήσεις και τα δύο την ίδια χρονιά, τότε ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι αυτός. Είμαι εγωιστής και θα προτιμούσα να μην το κάνω. Όμως, γνωρίζω ότι δεν έχουν όλα να κάνουν με εμένα και είμαι χαρούμενος με το να παίξω τον ρόλο του υποστηρικτή σε αυτή τη φάση της σεζόν. Νωρίτερα στη σεζόν, μπορεί να ήταν υπερβολικό. Αλλά πιστεύω τώρα είναι η ιδανική στιγμή να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει και τα δύο πρωταθλήματα» τονίζει ο 23χρονος Αυστραλός.