Δεν αποκλείει ένα… reunion με τον Newey ο Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Τις εντυπώσεις κέρδισε η δήλωση του Max Verstappen στο media pen της Πέμπτης (12/9) στο Μπακού, λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της Aston Martin για τον Adrian Newey.

Max Verstappen

Είναι αλήθεια, πως ο Βρετανός σχεδιαστής είναι ένας εκ των πιο επιτυχημένων τεχνικών στην ιστορία της F1 και δε θεωρείται άδικα ο κορυφαίος αεροδυναμιστής που έχει περάσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως αλήθεια είναι και το ότι σχεδίασε τα τρία μονοθέσια της Red Bull Racing με τα οποία ο Max Verstappen έχει κατακτήσει ισάριθμους τίτλους.

Κάτι που δε θα συνεχιστεί το 2025, αφού ο Ολλανδός θα οδηγεί (πιθανότατα) ένα αυστριακό μονοθέσιο που δε θα προέρχεται από το «μαγικό χέρι» του Newey.

Ο 65χρονος υπέγραψε με την Aston Martin και από το 2025 θα αποτελεί επίσημα τεχνικό υπεύθυνο και μέτοχο της ομάδας, με την αμοιβή του να υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Δεν μπορούσε, λοιπόν, ο Τύπος να μη ρωτήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή σχετικά με την αποχώρηση του Newey, αλλά και την πιθανότητα οι δρόμοι τους να διασταυρωθούν ξανά, ειδικά όταν υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τον Lawrence Stroll να κυνηγάει την υπογραφή του Ολλανδού για το 2026.

Αναλυτικά, ο Verstappen δήλωσε: "Είναι κάτι που ίσως με απασχολήσει μελλοντικά, όχι τώρα. Υπάρχει μεγάλη κατανόηση ανάμεσα σε εμένα και τον Adrian. Του έστειλα και μήνυμα αφότου δημοσιοποιήθηκαν τα νέα, παρότι ήξερα ότι ερχόταν". "Χαίρομαι για εκείνον. Είναι φυσικά μία νέα πρόκληση. Εγώ πάντα έλεγα ότι θα ήθελα πολύ να μείνει. Όμως, δεν μπορείς από ένα σημείο και μετά να ανατρέψεις τέτοιες καταστάσεις. Συνεπώς, απλώς ενθουσιάζεσαι που ορισμένοι άνθρωποι ψάχνουν νέες προκλήσεις. Γνωρίζω επίσης ότι ο Lawrence (Stroll) πιέζει στο μέγιστο για να πετύχει η Aston Martin. Άρα, είναι απολύτως κατανοητό που θέλει τον Adrian στην ομάδα του" παραδέχθηκε ο Ολλαδός οδηγός της Red Bull Racing.