Τέλος η Ευρώπη – «Προσγείωση» στο Μπακού!

×

Η Formula 1 αποχωρεί επισήμως από τα ευρωπαϊκά εδάφη για φέτος και «προσγειώνεται» στο Αζερμπαϊτζάν! Οι επικοί δρόμοι του Μπακού ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τον 17ο γύρο της σεζόν, την ώρα που το πρωτάθλημα έχει πάρει «φωτιά»!

GP Αζερμπαϊτζάν

Η διαδρομή στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν αποτελείται από 6.003 μέτρα, 20 στροφές και 2 ζώνες DRS. Η κεντρική ευθεία εκκίνησης-τερματισμού είναι η μεγαλύτερη στο πρόγραμμα της Formula 1, καθώς αποτελείται από 2,2 χιλιόμετρα.

Max Verstappen

Το σιρκουί εξερευνεί το παλιό και το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, με τα μεσαιωνικά κάστρα και τους γυάλινους ουρανοξύστες να προσφέρουν πληθώρα αντιθέσεων σε μία άκρως εντυπωσιακή κούρσα στους στενούς δρόμους του Μπακού.

Charles Leclerc

Φέτος είναι η 8η φορά που η χώρα φιλοξενεί αγώνα Formula 1, αφού εντάχθηκε στο πρόγραμμα μόλις το 2016, ενώ «έχασε» δύο χρονιές τη διοργάνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Sergio Perez είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Μπακού, έχοντας ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 2 φορές. Ο Charles Leclerc κατέχει τις περισσότερες pole positions, με τρεις στο σύνολο. Στις ομάδες, Red Bull Racing έχει τις περισσότερες νίκες, με τέσσερις συνολικά, ενώ η Ferrari έχει το ρεκόρ στις pole, επίσης με τέσσερις.

Franco Colapinto

Το ερχόμενο τριήμερο, ο Alexander Albon θα αγωνιστεί για 60η φορά με τα χρώματα της Williams, την ώρα που ο Franco Colapinto θα κυνηγήσει ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνη τη 12η θέση που πέτυχε στη Μόντσα.

Oliver Bearman

Ο Kevin Magnussen δε θα αγωνιστεί στο Μπακού, αφού συμπλήρωσε το ανώτατο όριο βαθμών ποινής στη superlicense, και θα τον αντικαταστήσει ο Oliver Bearman που έχει ανακοινωθεί ήδη ως οδηγός της Haas για το 2025.

Lando Norris

Όλα αυτά μετά τον θρίαμβο του Charles Leclerc στην Ιταλία κι ενώ το πρωτάθλημα… «φλέγεται». Στους κατασκευαστές, η McLaren βρίσκεται κυριολεκτικά μία «ανάσα» μακριά από την κορυφή, με τη βρετανική ομάδα να απέχει μόλις 8 βαθμούς από τη Red Bull Racing, που χάνει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ο Max Verstappen διατηρεί το προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών, ενώ τα… παιχνίδια μεταξύ των οδηγών της McLaren επιτρέπουν στον Ολλανδό να παραμένει «ζωντανός» με 62 βαθμούς διαφορά.

Oscar Piastri

Θα καταφέρουν οι «πορτοκαλί» να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το Μπακού; Ή θα καταφέρουν οι «ταύροι» να επιβιώσουν για άλλον έναν γύρο; Η απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο τριήμερο μέσω ΑΝΤ1+.

Lewis Hamilton