Kick Sauber: Bottas φεύγει, Bortoleto έρχεται;

×

Γιώργος Ανανίδας

Τα δύο ονόματα που αυτή την περίοδο απασχολούν την Kick Sauber κατ’ επέκταση την Audi F1 είναι εκείνα των Valterri Bottas και Gabriel Bortoleto.

Valtteri Bottas

Λίγο πριν τη θερινή διακοπή της Formula 1 μία φήμη είχε αρχίσει να κυκλοφορεί που ήθελε την Audi να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του McLaren Junior και οδηγού της Invicta Racing στη Formula 2, Gabriel Bortoleto.

Η φήμη αυτή τώρα επιβεβαιώνεται, καθώς τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο περί pole position του Βραζιλιάνου για τη δεύτερη θέση στο γκαράζ της Kick Sauber ενόψει 2025.

Βραζιλιάνικο δημοσίευμα λέει πως ο 19χρονος έχει πάρει το «πράσινο φως» από την McLaren Racing να αποχωρήσει, μιας και δεν υπάρχει διαθέσιμο cockpit στο Ουόκινγκ για εκείνον, ενώ η προοπτική του IndyCar έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Το τελευταίο ρεπορτάζ υποστηρίζει, πως η Sauber πολύ σύντομα θα έχει ανακοινώσει το δίδυμό της για το 2025, έπειτα από ολόκληρους μήνες ερευνών για τον κατάλληλο οδηγό.

Πλέον, το φαβορί είναι ο Bortoleto, με το νεαρό της ηλικίας του, τον σαφώς μικρότερο μισθό του συγκριτικά με εκείνον του Bottas και φυσικά τους χορηγούς που θα προσελκύσει από τη Λατινική Αμερική να διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο.

Το… τρικ στην περίπτωση που ο «γάμος» αυτός πραγματοποιηθεί, είναι πως ο Βραζιλιάνος δε θα έχει αποδεσμευτεί πλήρως από την McLaren, αφού η βρετανική ομάδα θέλει να έχει ανοιχτές τις επιλογές της μετά το 2026.

Για όσους μπορεί να μην παρακολουθούν Formula 2 και Formula 3 από πέρυσι στο ΑΝΤ1+, ο Gabriel Bortoleto είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών, πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο της F3 και φέτος κυνηγάει εκείνον της F2 ως rookie. Επιπλέον, είναι η μεγαλύτερη ελπίδα των Βραζιλιάνων να «επιστρέψουν» στο grid της Formula 1. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, συλλέγει αρκετές πιθανότητες να συμβεί.