Vasseur: «Έγιναν συζητήσεις με Newey, αλλά...»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Είναι ο κορυφαίος σχεδιαστής στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του. Ο Adrian Newey φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Aston Martin, για να προσφέρει εκεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του, από την επόμενη χρονιά, πλην όμως, πολλές περισσότερες ομάδες τον προσέγγισαν για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Fred Vasseur

Μία από αυτές ήταν και η Ferrari, όπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής της, Fred Vasseur: «Υπήρξαν συζητήσεις μαζί του και αυτό είναι κάτι, που μπορώ να επιβεβαιώσω. Ελεύθερος ήταν στην αγορά και θα ήταν παράλογο, να μην συζητούσαμε μαζί του. Κάθε σπουδαίο όνομα ενδιαφέρει την ομάδα μας. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, ήταν κάτι διαφορετικό, από αυτό που περιμέναμε. Πάντα τα πράγματα δεν έρχονται, όπως τα έχεις στο μυαλό σου. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για συνεργασία με ικανούς ανθρώπους, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του οργανισμού μας».

Ο 54χρονος Γάλλος ρωτήθηκε από την «L Equipe», για το σημείο της διαφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές: «Πιθανότατα οι ιδέες του ήταν κάτι άλλο, αναφορικά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου, για αυτόν. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, να μπορέσουμε να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί τώρα. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ, κατά τη γνώμη μου, να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας ομάδας. Το σύνολο είναι πάντα ισχυρότερο από το άτομο. Το ίδιο ισχυρίζομαι, όποιος κι αν είναι απέναντί μου. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Adrian».

Πάντως, η Scuderia συνεχίζει τις προσπάθειες, για προσθήκη νέων στελεχών. Μετά τον Loic Serra, αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες αφίξεις, μέσα στις επόμενες μέρες.