NASCAR Cup – Playoff: Με στόφα πρωταθλητή ο Logano στους «12»

×

Τη δεύτερη φετινή του νίκη κατέκτησε ο Joe Logano στην πρεμιέρα των playoff του NASCAR Cup Series, στην Ατλάντα, εξασφαλίζοντας τη θέση του στη φάση των «12».

NASCAR Cup

Ο αγώνας στην Atlanta Motor Speedway ήταν ένας από τους πιο «ήσυχους» του 2024 μέχρι να μπει στο τελικό Stage. Μέχρι τότε, ο Ryan Blaney είχε κατακτήσει το πρώτο με σταθερά καλό ρυθμό, ενώ το δεύτερο πήγε στον επίσης αλάνθαστο teammate του, Austin Cindric.

Το μόνο…ευτράπελο στο Stage 1, ήταν η εγκατάλειψη του Kyle Larson ο οποίος μάλλον αντιμετώπισε κλατάρισμα και έχασε τον έλεγχο της Chevrolet Camaro, καταλήγοντας στον τοίχο. Μεγάλος άτυχος ο Chase Briscoe που χτύπησε τη Chevrolet, όταν βρέθηκε στο διάβα του και επίσης εγκατέλειψε.

NASCAR Cup

Στους τελευταίους γύρους, ο Ty Gibbs έμοιαζε πως βρίσκεται στη μάχη για την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Cup Series. Ωστόσο, το προτελευταίο caution τον «πρόδωσε» και οι πολύπειροι οδηγοί γύρω του δεν του επέτρεψαν να το πάει μέχρι τέλους.

Μία σειρά από caution στο τελικό Stage (ατυχήματα και… διαφημιστικές πινακίδες στην πίστα) ανακάτεψαν για τα καλά την τράπουλα και έφεραν αναγκαστικά το overtime, ήτοι 3 έξτρα γύροι αγώνα.

NASCAR Cup

Εκεί, ο Ryan Blaney έδωσε μία ώθηση στον teammate του, Joey Logano και αντίστοιχα, ο Ross Chastain έκανε το ίδιο για τον Daniel Suarez. Όμως, οι οδηγοί της Trackhouse έχασαν την επαφή τους στη στροφή 3, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Logano να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία, κατακτώντας την 34η νίκη της καριέρας του.

Να σημειώσουμε, ότι νίκη του ήρθε υπό καθεστώς caution λόγω ενός τελευταίου ατυχήματος πιο πίσω.

Που σημαίνει ότι η 10άδα έμεινε ως είχε μέχρι τότε, με τους Suarez και Blaney να ακολουθούν στις θέσεις 2 και 3 και με τους Christopher Bell και Alex Bowman να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Το υπόλοιπο Top-10 συντέλεσαν οι  Tyler Reddick, Kyle Busch, Chase Elliott, William Byron και Austin Cindric.

NASCAR Cup

Όπως έχει η κατάταξη, με το πέρας του πρώτου αγώνα από τους τρεις συνολικά της φάσης των «16», αυτοί που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη είναι οι Brad Keselowski, Harrison Burton, Martin Truex Jr. Και Chase Briscoe.

Τα playoff του NASCAR Cup Series συνεχίζονται αδιάλειπτα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου που τέσσερις οδηγοί θα ριχθούν στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. Επόμενη στάση, αυτή την Κυριακή (15/9) στο Watkins Glen International.