EKO Rally Acropolis: Χατ τρικ για τη Hyundai. Νικητής για δεύτερη φορά ο Thierry Neuville.

×

Εκπλήξεις μέχρι και τη τελευταία ημέρα, επιφύλασσε το Rally Acropolis, με την κατάταξη να διαμορφώνεται συνεχώς και τους οδηγούς να προσπαθούν να καρπωθούν βαθμούς από τη super Sunday και την power stage. Κερδισμένη ήταν η κορεατική ομάδα, η οποία έκανε το 1-2-3 με τον Thierry Neuville να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.

EKO Rally Acropolis

Η δυνατή καταιγίδα που έπληξε την πόλη της Λαμίας, εκτός των προβλημάτων που δημιούργησε στο κέντρο του αγώνα επηρέασε αρκετά και το τερέν των διαδρομών. Η ειδική «Οινοχώρι» βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από το «Ελευθεροχώρι» που υπήρξε λάσπη σε αρκετά σημεία, όπως δήλωσαν οι οδηγοί. Tα περάσματα από «Οινοχώρι» και «Ελευθεροχώρι 1» έγιναν χωρίς απρόοπτα. Το φινάλε του αγώνα όμως στην power stage έγινε με καθυστέρηση έπειτα από διακοπή, λόγω τραυματισμού θεατή ο οποίος χτυπήθηκε από πέτρα.

Δράμα για τον Ogier στην Power Stage

Ο Γάλλος πρωταθλητής Sebastien Ogier έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, πιέζοντας στο μέγιστο στην πρώτη ειδική της Κυριακής «Οινοχώρι». Ο Οgier κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Dani Sordo, ανοίγοντας την «ψαλίδα» της διαφοράς στα +28 δευτερόλεπτα. Η κατάληξη όμως για τον ίδιο και την ομάδα της Toyota Gazoo Racing δεν ήταν η αναμενομένη, αφού ένα χτύπημα σε μία πέτρα στα πρώτα 1,600 μέτρα της power stage, είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το Yaris Rally1. Ο οδηγός της Τoyota έπεσε στην 16η θέση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς σε ένα κομβικό σημείο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τους 5 βαθμούς της power stage, κατάφερε να πάρει ο Andrien Fourmaux και οι Οtt Tanak, Elfyn Evans, Thierry Neuville και Takamoto Katsuta μοιράστηκαν τους υπόλοιπους 4-3-2-1 αντίστοιχα.

EKO Rally Acropolis

Τις μνήμες του 2022 είδε η Hyundai Shell Mobis WRT να ζωντανεύουν ξανά με τους οδηγούς της να πλαισιώνουν τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου. O Βέλγος Thierry Neuville ήταν ο μεγάλος νικητής, ο οποίος κατάφερε να βγει αλώβητος από τις σκληρές συνθήκες του αγώνα. O 36χρονος αύξησε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα στους 34 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Dani Sordo, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ott Tanak.

EKO Rally Acropolis

Νικητής στην κατηγορία wrc2 ήταν ο ταλαντούχος Sami Pajari. Ο νεαρός Φινλανδός, παρά το κλατάρισμα που υπέστη στη τελευταία ειδική κατάφερε να τερματίσει σημειώνοντας «x» με τον δεύτερο της κατηγορίας Robert Virves. O συνολικός χρόνος και των δύο οδηγών ήταν 3:45:05.3, με τον Pajari να κερδίζει τον αγώνα επειδή ήταν ταχύτερος στην πρώτη ειδική.

Στα ελληνικά πληρώματα νικητής ήταν ο Παναγιώτης Ρυστέμης με Skoda Fabia RS Rally2. Δεύτερος ο Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma Rally1 και τρίτος ο Θέμης Χαλκιάς με Renault Clio Rally3.

Ο εθνικός μας αγώνας αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται τον Ιούνιο του 2025. Επόμενος γύρος το Ράλλυ Χιλής το  τετραήμερο 26-29 Σεπτεμβρίου.