NASCAR Cup – Playoff: Ξεκίνημα από την Ατλάντα

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο πρώτος γύρος των playoff του NASCAR Cup Series λαμβάνει χώρα στην Atlanta Motor Speedway, όπου τον χειμώνα γίναμε μάρτυρες ενός επικού photo-finish.

NASCAR Cup

Το δραματικό φινάλε της regular season είδε τον Chase Briscoe να κατακτά τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και να προκρίνεται στα playoff την ύστατη στιγμή. Που σημαίνει ότι αποτελεί μέρος της 16άδας η οποία σε διάρκεια 10 αγώνων θα «λύσει» τις διαφορές της για το ποιος θα είναι ο μεγάλος πρωταθλητής του 2024.

Σχετικά με το φορμάτ των playoff, οι πρώτοι τρεις γύροι (ήτοι τρεις αγώνες) θα κρίνουν ποιοι είναι οι πρώτοι τέσσερις που θα τεθούν εκτός συνέχεια. Έπειτα, σε διάρκεια ακόμα τριών αγώνων θα αποκλειστούν οι επόμενοι τέσσερις.

NASCAR Cup

Η ίδια ακριβώς ακολουθία θα υπάρξει στη συνέχεια, μέχρι να έχουν απομείνει τέσσερις οδηγοί οι οποίοι θα δώσουν μία και μόνο μάχη για το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα, στο Phoenix Raceway.

Το ξεκίνημα, λοιπόν, των playoff γίνεται στην Ατλάντα, στο σιρκουί κατηγορίας superspeedway που τον Φεβρουάριο μας χάρισε τον πιο οριακό τερματισμό τριών αυτοκινήτων στην ιστορία του σπορ (3 χιλιοστά μεταξύ πρώτου και δεύτερου).

Σε εκείνον τον αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Daniel Suarez και έκτοτε μόνο άλλη μία φορά τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα.

NASCAR Cup

Φαβορί για το πρωτάθλημα θεωρείται ο Kyle Larson που μπαίνει στα playoff όντας στην κορυφή, με 40 βαθμούς. Ωστόσο, η Ατλάντα έχει αποδειχθεί αφιλόξενο μέρος για τον ίδιο, με το κορυφαίο του αποτέλεσμα να είναι η 13η θέση.

Γενικότερα, τα φετινά playoff του NASCAR Cup Series αναμένονται αμφίρροπα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά από όταν το NASCAR εφάρμοσε αυτούς τους κανονισμούς στο πρωτάθλημα το 2014.

Το συναρπαστικό ξεκίνημα γίνεται στην Ατλάντα, αυτή την Κυριακή (8/9) στις 22:00, με όλη τη δράση να μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.