Bearman αντί Magnussen στο Μπακού για τη Haas

×

Ο Oliver Bearman θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Kevin Magnussen στη Haas στο προσεχές Grand Prix της Formula 1 που θα διεξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Oliver Bearman

Στον Δανό επιβλήθηκε αποκλεισμός από έναν αγώνα, επειδή έφτασε το μάξιμουμ των 12 βαθμών ποινής στη δική του "Super Licence", ήτοι την άδεια που απαιτείται, προκειμένου ένας οδηγός να έχει τη δυνατότητα να «τρέχει» στη Formula 1. Οι αγωνοδίκες του ιταλικού Grand Prix επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων και δύο βαθμούς ποινής στον Magnussen, επειδή κρίθηκε ότι έφταιγε για την επαφή που είχε με την Alpine του Pierre Gasly, ενώ επιχειρούσε να προσπεράσει τον Γάλλο στη διάρκεια του αγώνα στη Μόντσα.

Δεδομένου ότι ο Bearman θα «τρέχει» για τη Haas ως οδηγός αγώνων το 2025 πλάι στον Esteban Ocon, η ομάδα επέλεξε για το Grand Prix στο Μπακού να δώσει την ευκαιρία στον 19χρονο Βρετανό, ο οποίος συνδυάζει φέτος τα καθήκοντά του ως αναπληρωματικός οδηγός για τη Haas και τη Ferrari με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 2.

Υπενθυμίζεται ότι ο Bearman έκανε νωρίτερα φέτος εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Formula 1, όταν αντικατέστησε στη Ferrari για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας τον Carlos Sainz και βαθμολογήθηκε, καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση.