5 Πράγματα που μάθαμε από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Antonelli στην F1

×

Μπορεί το απρόοπτο ατύχημα στην parabolica να σταμάτησε νωρίς την πρώτη επαφή του Ιταλού με την W15 και να προκάλεσε ανησυχία στη γερμανική ομάδα, όμως τα δείγματα γραφής και η ταχύτητα του είναι αδιαμφισβήτητα.

Kimi Antonelli

Μέσα σε ένα 24ωρο, έκανε το ντεμπούτο του στο FP1, σημείωσε την πρώτη του έξοδο, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα ως οδηγός της Mercedes F1 για το 2025. Ένα έντονο Σαββατοκύριακο για εκείνον, όσο και για εμάς που θα θυμόμαστε για 5 λόγους.

1)Ο Αntonelli, πλέον γνωρίζει τη διαφορά των ελεύθερων δοκιμών και των κατατακτήριων

Δείχνοντας τη ταχύτητά του, στο μικρό χρονικό διάστημα που βρέθηκε εντός πίστας κατά τη διάρκεια του FP1, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις. Ο 18χρονος όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον γρήγορο ρυθμό του στην πίστα από τη στιγμή που δεν είχε δημιουργηθεί η κατάλληλη πρόσφυση. Η άσχημη κατάληξη στην parabolica και η ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο του Russel, ίσως τον κάνουν να μετριάσει τον ενθουσιασμό του.

«Έμαθα ότι δεν μπορώ να πιέζω κατευθείαν ψάχνοντας το όριο, ειδικά κοιτάζοντας πίσω», είπε και πρόσθεσε «Η πίστα ήταν πολύ ολισθηρή. Η πρόσφυση ήταν αρκετά χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Οπότε ναι, απλά υποθέτω ότι πίεσα πάρα πολύ».

Kimi Antonelli

2)Η έξοδός του δεν επηρέασε την εικόνα του στη Μercedes

Παρά τις φήμες που ακούστηκαν έπειτα από το ατυχές συμβάν σύμφωνα με τις οποίες η Μercedes θα αναθεωρήσει την εικόνα που έχει για τον Ιταλό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 «Ο Κimi, πήρε ένα σκληρό μάθημα. Σίγουρα, δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν, αφού έθεσε σε κίνδυνο το τριήμερο του George [Russell], αλλά το πάθημα γίνεται μάθημα» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Τοto Wolff.

3)Η Mercedes είναι έτοιμη να «επενδύσει» οδηγικά  σε νέους οδηγούς

Το να τίθεται κάποιος εκτός διαδικασίας, σαφώς είναι το    τελευταίο πράγμα που θα ήθελε μία ομάδα. Είναι σίγουρο πως αν βρισκόταν κάποιος άλλος στη θέση του Antonelli η αντίδραση της Mercedes δεν θα ήταν η ίδια. Ωστόσο το πρώιμο στάδιο παρουσίας του νεαρού οδηγού στη Formula 1, αφήνει περιθώρια βελτίωσης για να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς.

Kimi Antonelli

4)Ο Antonelli και ο Russel είναι το μέλλον της Mercedes

Υποστηρικτικός προς τον Antonelli εμφανίστηκε και ο George Russel ενδεικτικό του εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί στη Mercedes. O Bρετανός έδειξε να αντιδρά ψύχραιμα, όσον αφορά το λάθος του μελλοντικού teammate του δηλώνοντας: «Όταν ήμουν 18 ετών, προφανώς υπήρχαν τόσα πολλά να μάθω. Νομίζω ότι ως οδηγός, έχεις την ταχύτητα ή δεν έχεις την ταχύτητα, και είμαι πολύ σίγουρος ότι ο Kimi έχει την ταχύτητα» δείχνοντας ενθαρρυντικός με τη νέα μεταγραφή του Toto Wolff. Eπιπροσθέτως, ο Wolff είναι αισιόδοξος για το μέλλον με τους οδηγούς που θα ανήκουν στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας το 2025. «Αισθάνομαι τόση υπερηφάνεια με αυτούς τους δύο εδώ, αυτοί οι δύο είναι το μέλλον» τόνισε ο Αυστριακός.

5)Ο Antonelli είναι επιθετικός εντός πίστας και ταπεινός εκτός

Η ολιγόλεπτη εμφάνιση του 18χρονου στην πίστα, σε συνδυασμό με την πορεία του στη Formula 2, δείχνει ότι έχει το «θράσος» που χρειάζεται ως οδηγός. Στις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια του τριημέρου ήταν αρκετά μετρημένος και επιφυλακτικός κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογικό λόγω του νεαρού της ηλικίας. Η ταπεινότητα φαίνεται να είναι ένα από τα στοιχεία του, με τον ίδιο να δυσκολεύεται αρκετά να περιγράψει τον εαυτό του. «Είμαι ένα άτομο με ενσυναίσθηση και έχω ένα αρκετά επιθετικό στυλ οδήγησης...» ανέφερε με λακωνικό τρόπο.