Verstappen: «Κανένα πρωτάθλημα δεν είναι πλέον ρεαλιστικό»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Σε κατάσταση «νευρικής κρίσης» βρίσκεται η Red Bull Racing, λίγες ώρες μετά το Grand Prix στη Μόντσα. Η 6η θέση του Max Verstappen και η 8η του Sergio Perez περιέπλεξαν τα πράγματα στους κατασκευαστές, με την McLaren να βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής, για τη μεγάλη «ανατροπή».

Max Verstappen

Ο Ολλανδός, τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας και παραδέχτηκε το πρόβλημα που υφίσταται: «Με βάση την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, κανένα πρωτάθλημα δεν είναι ρεαλιστικό. Είναι πλέον καθήκον των ιθυνόντων της ομάδας, να κάνουν δραστικές αλλαγές στο μονοθέσιο. Ήμασταν κυρίαρχοι και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών, φτάσαμε σε κάτι που πλέον δεν οδηγείται. Ένα μονοθέσιο «τέρας». Είναι πραγματικά πολύ περίεργο όλο αυτό και θα πρέπει να εξετάσουμε το πως συνέβη. Είμαστε κακοί και θα πρέπει άμεσα να προβούμε σε αλλαγές».

Ο 27χρονος οδηγός ρωτήθηκε, για το αν η απώλεια της νίκης εκ μέρους του Lando Norris, μετρίασε κάπως την πίκρα του, για την κακή εμφάνιση της RBR: «Κατά κάποιο τρόπο ναι. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μάθει ποτέ στη ζωή μου να ενεργώ έτσι. Πρέπει να ξαναπάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην εξαρτόμαστε από τους άλλους. Όλο το τριήμερο, η κατάσταση ήταν αρνητική για μας. Τίποτα δεν δούλεψε σωστά. Η στρατηγική, το καθυστερημένο pit stop. Ήμασταν αδύναμοι σε όλα τα σημεία. Υπάρχουν ακόμη 8 αγώνες. Με παρόμοιες εμφανίσεις, όλα μπορούν να χαθούν».

Πλέον η διαφορά Verstappen-Norris είναι στους 62 βαθμούς (303-241), ενώ η απόσταση RBR-McLaren ελαχιστοποιήθηκε στους 8 (446-438).