NASCAR Cup: Ασύλληπτη ανατροπή στο Darlington, νικητής ο Briscoe και πρωταθλητής regular season ο Reddick!

×

Γιώργος Ανανίδας

Το κλείσιμο της regular season στο Darlington Raceway στιγματίστηκε από έναν ακόμα συναρπαστικό τερματισμό, με τον Chase Briscoe να επικρατεί του πολύπειρου Kyle Busch, παίρνοντας το τελευταίο «εισιτήριο» των playoff, ενώ ο Tyler Reddick αναδείχθηκε πρωταθλητής regular season για έναν βαθμό.

Nascar

Σε μία ακόμα δραματική παράσταση, το NASCAR Cup Series πρωταγωνίστησε. Ένας αγώνας που έμοιαζε να ανήκει εξ ολοκλήρου στον Kyle Larson, ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει εύκολα τα δύο πρώτα Stage, επεφύλασσε ανατροπές.

Μία σειρά από ατυχήματα και caution μετέτρεψε έναν ήσυχο μέχρι τότε αγώνα σε σενάριο βγαλμένο από τα όνειρα των outsider.

Nascar

Με το πέρας των στρατηγικών και των ανακατατάξεων και με το πέσιμο της τελευταίας πράσινης σημαίας, ο Kyle Busch επιτέθηκε από την 9η θέση ανεβαίνοντας γρήγορα δεύτερος, κυνηγώντας τον Briscoe. Δύο οδηγοί χωρίς νίκη φέτος σε μάχη ροδα με ρόδα.

Η αποφασιστικότητα του τελευταίου τελικά αποδείχθηκε μεγάλη, καθώς ο δις πρωταθλητής Busch δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την μεγάλη κίνηση και έμεινε στη 2η θέση και εκτός playoff για πρώτη φορά από το 2012.

Αντίθετα, ο Briscoe πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και πρώτη πρόκριση στα playoff, σε μία περίοδο που η ομάδα του, Stewart-Haas Racing ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στο τέλος της σεζόν.

Nascar

Να σημειωθεί, ότι ο Briscoe είχε κάνει νωρίτερα μία απίθανη κίνηση από την εσωτερική δύο αυτοκινήτων, για να πάρει την πρωτοπορία.

Ο Christopher Bell ακολούθησε στην 3η θέση, με τους Kyle Larson και Ross Chastain στις 4 και 5, αντίστοιχα. Το Top-10 συμπληρώθηκε από τους Chris Buescher, Denny Hamlin, Joey Logano, Corey LaJoie και Tyler Reddick, με τον τελευταίο να επικρατεί του Larson κυριολεκτικά στον βαθμό, για να κατακτήσει το άτυπο πρωτάθλημα της regular season (ήτοι +15 βαθμοί playoff).

Υπενθύμιση, ότι ο Reddick έτρεξε σχεδόν όλο τον αγώνα άρρωστος, κάνοντας εμετούς και την… ανάγκη του μέσα στο αυτοκίνητο, νιώθοντας έντονη αδιαθεσία καθ’ όλη τη διάρκεια.

Οι υπόλοιποι που προκρίθηκαν στα playoff, βάσει βαθμολογίας, και ακολουθούν τον Briscoe στη 16άδα είναι οι Ty Gibbs και Martin Truex. Τυχερός ο τελευταίος, καθώς εγκατέλειψε στο 2ο γύρο μετά από λάθος του και ατύχημα με τον Ryan Blaney.

Τέλος, την απογοήτευση βίωσαν οι Buescher, Wallace, Chastain και Busch. Πολύ άτυχος ο Chris (Buescher) ο οποίος έφτασε ένα χιλιοστό (κυριολεκτικά) μακριά από μία νίκη, δεν άξιζε κάτι περισσότερο ο Bubba (Wallace).

Nascar

Ο πρώτος αγώνας των playoff του 2024 για το NASCAR Cup Series διεξάγεται στην Atlanta την ερχόμενη Κυριακή (8/9) στις 22:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.