Εκτός Μπακού ο Magnussen μετά το συμβάν με τον Gasly

×

Το GP της Μόντσα έχει μόλις ολοκληρωθεί και ο Kevin Magnussen μαζί με το επιτελείο της Hass πανηγυρίζουν για την εξαιρετική εμφάνιση. Σε έναν αγώνα ο οποίος σημαδεύτηκε από την εντυπωσιακή  επίδοση του Leclerc, ο Δανός «πιλότος», σε μια από τις καλύτερες φετινές του παρουσίες, τερμάτισε μέσα στην 10άδα και συγκέντρωσε 1 βαθμό για την ομάδα του.

Kevin Magnussen

Λίγες ώρες μετά, η χαρά μετατρέπεται σε απογοήτευση. Η FIA επιβάλει τιμωρία 2 βαθμών στον Δανό οδηγό, λόγω του συμβάντος με τον Gasly της Alpine, για το οποίο είχε δεχθεί και ποινή 10 δευτερολέπτων στον συνολικό χρόνο του.

O Magnussen ξεπέρασε το όριο των 12 βαθμών ποινής σε ένα ημερολογιακό έτος, και ως εκ τούτου η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακάλεσε την αγωνιστική του άδεια, μη επιτρέποντας του να συμμετάσχει στον επερχόμενο αγώνα της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν (Μπακού, 13 - 15 Σεπτεμβρίου).

«Με τον Gasly είχαμε την ελάχιστη επαφή χωρίς να προκληθούν ζημιές στα μονοθέσια μας, απλώς μια μικρή επαφή και χάσαμε λίγο την γωνία, ε και;», δήλωσε ο 31χρονος μετά τον αγώνα, ενώ συμπλήρωσε: «Μίλησα στους επόπτες πολλές φορές και ακόμη δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούν αυτοί οι κανόνες. Μοιάζει σαν να μην θέλουν να αγωνιζόμαστε».

Ο Magnussen γίνεται ο πρώτος που συμπληρώνει 12 βαθμούς ποινής σε ένα ημερολογιακό έτος, από την θέσπιση του εν λόγω κανονισμού το 2014. Πιθανός αντικαταστάτης του στο Μπακού, για την ομάδα της Hass, ο Oliver Bearman.