McLaren: Διαμόρφωση των team orders προς όφελος του Norris εξετάζει ο Andrea Stella

×

Μόλις λίγες ώρες μετά το ιταλικό grand prix, o Andrea Stella παίρνει θέση σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Andrea Stella

Με τη McLaren να μην καταφέρνει το απόλυτο επιθυμητό αποτέλεσμα στον αγώνα της Ιταλίας, η βρετανική ομάδα φαίνεται πως οριστικοποιεί πλάνο στρατηγικής υπέρ του Norris.

O Βρετανός οδηγός, ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση, έχασε νωρίς την πρωτοπορία, από τον ομόσταβλό του Oscar Piastri. Η άρτια στρατηγική της Ferrari έφερε στην πρώτη θέση τον Μονεγάσκο Charles Leclerc και τους πιλότους της ΜcLaren Piastri και Norris να συμπληρώνουν το βάθρο σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Έπειτα από αυτήν την τροπή, οι προβληματισμοί του επικεφαλής Andrea Stella σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα στους επόμενους 8 γύρους ούτως ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι αρκετοί, με τον ίδιο να δηλώνει: «Είναι δύσκολο να αποφασίσεις και να δηλώσεις σε έναν οδηγό που έχει ταχύτητα πως πρέπει να αλλάξουν τα team, αλλά θα τα επανεξετάσουμε όλα για τους επόμενους αγώνες», ανέφερε. «Αν καταλήξουμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι η ανταλλαγή θέσεων είναι το σωστό, τότε θα το πράξουμε». Πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε μία απόφαση, καθώς το βαθμολογικό ενδιαφέρον τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όσο και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι μεγάλο»

Η McLaren μετά το ιταλικό gp βρίσκεται πίσω από τη Red Bull με μόλις οκτώ βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ φαίνεται να υπάρχουν ακόμα ρεαλιστικές ελπίδες για το πρωτάθλημα οδηγών.

«Φαίνεται ότι εξακολουθούμε να έχουμε πιθανότητες για το πρωτάθλημα οδηγών. Ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί πριν από τη Monza, αλλά τώρα βλέπουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε πίστες, όπου πέρυσι υστερούσαμε», ολοκλήρωσε ο Stella με το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος να παραμένει αμείωτο.