Leclerc: «Είναι απίστευτο συναίσθημα...»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ονειρικό φινάλε για τον Charles Leclerc, μπροστά στους φίλους της Ferrari. Στην 7η νίκη της καριέρας του, ο Μονεγάσκος τόνισε: «Είναι απίστευτο συναίσθημα. Την 1η φορά πίστευα ότι θα είναι έτσι και την 2η δεν μπορούσα καν να το φανταστώ. Οι τελευταίοι γύροι ήταν όπως την 1η φορά. Το Μονακό και η Μόντσα είναι δύο αγώνες, που θέλω πάντα να κερδίζω. Φυσικά θέλω και το πρωτάθλημα, αλλά φέτος κέρδισα μόνο αυτούς τους αγώνες. Είναι εκπληκτικοί οι οπαδοί. Η 1η φορά ήταν πραγματικά εκπληκτική. Και η σημερινή ήταν απλά φανταστική. Δεν το πίστευα ότι θα ήταν τόσο μοναδικό. Το πακέτο μας δούλεψε καλά στη Μόντσα. Κάναμε σίγουρα ένα βήμα μπροστά και το Μπακού είναι μία πολύ καλή πίστα για μένα. Και ποιος ξέρει, μπορεί να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο και εκεί».

Grand Prix Ιταλίας

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Oscar Piastri. Ωστόσο στις πρώτες του δηλώσεις ήταν στενοχωρημένος: «Με πονάει η 2η θέση. Δεν λέω ψέματα. Τα έκανα όλα σωστά και είχαμε συγκεκριμένη στρατηγική. Από την θέση που ξεκινούσα, προσπάθησα να προστατεύσω τα λάστιχα, όσο περισσότερο μπορούσα. Είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό που είχαμε και τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας, αλλά πονάω. Προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε μία αλλαγή. Αλλά όλοι κάνουν εκτιμήσεις μετά τον αγώνα. Δεν ξέρω αν κάναμε κάτι λάθος. Μπορούσαμε να χάσουμε τα πάντα. O Charles δοκίμασε κάτι διαφορετικό και του βγήκε. Έκανε την σωστή επιλογή. Εμείς καταστρέψαμε πολύ τα ελαστικά με την σκληρή γόμα στο τέλος. Είχαμε μετατόπιση στη γόμα και παραμόρφωση».

Grand Prix Ιταλίας

Απογοητευμένος από την 3η τρίτη θέση εμφανίστηκε ο Lando Norris. Λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε: «Δεν ξέρω τι διαφορετικό θα έκανα στην στροφή 4. Αν πήγαινα πιο βαθιά, θα χτυπάγαμε. Η Ferrari διαχειρίστηκε καλύτερα τον αγώνα σήμερα και ειδικά ο Charles. Δεν νομίζω ότι θα ήταν πιθανή μία στάση στα pit για μένα. O συναγωνισμός είναι πολύ στενός. Ξέραμε ότι αυτό ήταν κάτι που μπορεί να συμβεί. Η Ferrari έκανε καλύτερη δουλειά και είχε καλύτερο μονοθέσιο. Αφού με πέρασε ο Piastri, όλα είναι καλά».