NASCAR Cup: Η τελική 16άδα κρίνεται στο Darlington

×

Το Darlington σηματοδοτεί την τελευταία στάση πριν τα playoff του NASCAR Cup Series, όπου θα κριθεί σε ποια χέρια πάνε τα τρία τελευταία «εισιτήρια».

Nascar

Μετά από τον τελευταίο αγώνα στη θρυλική πίστα της Daytona και τον πιο αναπάντεχο νικητή της σεζόν, Harrison Burton, η κορυφαία κατηγορία του αμερικανικού motorsport μεταφέρεται στη Νότια Καρολίνα για 367 γύρους αγώνα σε απόσταση 500 μιλίων.

Πλέον, 13 οδηγοί έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στη 16άδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο στα playoff. Που σημαίνει πως μόνο τρία «εισιτήρια» απομένουν πριν ολοκληρωθεί μία και καλή η κλειστή λίγκα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Ο Truex πηγαίνει στο Darlington με τις περισσότερες ελπίδες, καθότι έχει διαφορά 58 βαθμών από τη διακεκαυμένη ζώνη και χρειάζεται μόλις 19 για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του.

Nascar

Ο teammate του πολύπειρου οδηγού της Joe Gibbs Racing, Ty Gibbs μπορεί επίσης να προκριθεί, κερδίζοντας 38 βαθμούς στο Darlington. Τελευταίος στη σχετική ζώνη πρόκρισης βρίσκεται ο Chries Buescher, όντας 21 βαθμούς πάνω από τους –αυτή τη στιγμή- αποκλεισμένους.

Αντίθετα, οι Bubba Wallace και Ross Chastain είναι εκτός, όπως έχουν τα πράγματα και θα χρειαστούν μία μεγάλη εμφάνιση στο Darlington Raceway, για να βρεθούν στα playoff. Υπενθυμίζουμε, ότι ο οδηγός της 21XI κέρδισε τη θέση του πέρυσι στον τελευταίο αγώνα της regular season.

Ας μην αποκλείουμε και την πιθανότητα ενός ακόμα διαφορετικού νικητή, με τους Kyle Busch και Erik Jones να μην έχουν κερδίσει ακόμα για φέτος.

Να σημειώσουμε, ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/9) θα μάθουμε ποιος κερδίζει το πρωτάθλημα της Regular Season, το οποίο δίνει έξτρα 15 βαθμούς Playoff.

Ο Tyler Reddick οδηγεί αυτή τη στιγμή τη σχετική κούρσα, με τους Kyle Larson και Chase Elliot να ακολουθούν από κοντά.

Nascar

Τα αστεία τελειώνουν και όλες οι απαντήσεις θα δοθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/9) στη 01:00, στη ζωντανή μετάδοση του ΑΝΤ1+.