GP Ιταλίας: Στο 1-2 η Mercedes με τον Hamilton ξανά στην κορυφή του FP3

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Lewis Hamilton στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Ιταλίας, με τον George Russell να εξασφαλίζει το 1-2 για τη Mercedes και τον Charles Leclerc να δίνει ελπίδα στους Tifosi για pole στις κατατακτήριες δοκιμές.

Lewis Hamilton

Το FP3 ξεκίνησε στη Μόντσα με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και τη σκληρή γόμα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ομάδες θέλουν να ακολουθήσουν στρατηγική ενός πιτ στοπ στον αυριανό αγώνα κι από ό,τι φαίνεται εξοικονομούσαν μέχρι τώρα όσο το δυνατόν περισσότερα σετ σκληρών ελαστικών.

Ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών μαίνεται μία τετραπλή μάχη για την pole position, με τις Red Bull, Mercedes, McLaren και Ferrari να βρίσκονται κοντά. Με τα πρώτα γρήγορα περάσματα, ωστόσο, ο George Russell ήταν αυτός που ανέβηκε αρχικά στην κορυφή.

Ο Leclerc στη συνέχεια πήρε την κορυφή με τη μαλακή γόμα, ενώ η νέα άσφαλτος συνεχίζει να προκαλεί στους οδηγούς αστάθειες και γλιστρήματα. Ο Verstappen έχασε για λίγο το κράτημα της RB20 του στις Lesmo, βγαίνοντας για λίγο στη χαλικοπαγίδα, χωρίς όμως μεγάλες φθορές.

Στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, είδαμε όλους τους οδηγούς να κάνουν γρήγορα περάσματα με τη μαλακή γόμα, με τον Leclerc να παραμένει στην κορυφή και τις δύο McLaren να παρατάσσονται πίσω του.

Την κορυφή ήρθαν να πάρουν με τα μαλακά ελαστικά οι Mercedes και ο Hamilton αναδείχθηκε κορυφαίος, με χρόνο 1:20.117. Ωστόσο, ο teammate του βρισκόταν κάτω από το δέκατο πίσω του.

Οι Ferrari ξεκίνησαν μερικούς πολύ γρήγορους γύρους λίγο πριν το τέλος, όμως δεν τους ολοκλήρωσαν ποτέ, αφού επέστρεψαν στα πιτ. Κρύβουν άραγε ρυθμό ενόψει της αναμέτρησης στις κατατακτήριες δοκιμές;

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

 GRAND PRIX ΙΤΑΛΙΑΣ - FP3