Επίσημο: Ο Antonelli στη Mercedes από το 2025

×

Μαρία Ανδρεάδη 

Το μεγαλύτερο… κοινό μυστικό στη Formula 1 φέτος αποκαλύφθηκε στο Grand Prix της Ιταλίας. Ο Andrea Kimi Antonelli θα αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton από το 2025 και θα αγωνιστεί δίπλα στον George Russell.

Επίσημο: Ο Antonelli στη Mercedes από το 2025 560

Ο 18χρονος Ιταλός έχει συμπληρώσει πολλές ώρες δοκιμών με παλαιότερα μονοθέσια της ομάδας και στον προσομοιωτή και το μεσημέρι της Παρασκευής τον είδαμε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημη διαδικασία της Formula 1.

Ωστόσο, οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές δεν είχαν καλό αποτέλεσμα, καθώς ο Antonelli έχασε το κράτημα της W15 στην Parabolica και κατέληξε στις μπαριέρες.

Εδώ κι εβδομάδες «ακουγόταν» στα paddock ότι η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του θα έφτανε στο Grand Prix της πατρίδας του 18χρονου, όπως κι έγινε. Ο George Russell παραδεχόταν ότι γνώριζε ποιος θα είναι ο teammate του για το 2025, μοιράζοντας… «πονηρά» χαμόγελα στο όνομα του Antonelli.

«Το να φτάσω στην F1 είναι ένα όνειρο που είχα από τότε που ήμουν μικρό αγόρι,» δήλωσε ο Ιταλός. «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξη που μου έχουν δώσει στην καριέρα μου μέχρι τώρα και την πίστη που μου έχουν δείξει. Ακόμα μαθαίνω πολλά, αλλά νιώθω έτοιμος για αυτήν την ευκαιρία. Θα είμαι συγκεντρωμένος στο να γίνομαι καλύτερος και να προσφέρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα.»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο για την ομάδα. «Το δίδυμο των οδηγών μας για το 2025 συνδυάζει εμπειρία, ταλέντο, νεότητα και ανεπανάληπτη ταχύτητα,» είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα φέρνουν ο George και ο Kimi στην ομάδα τόσο ξεχωριστά, αλλά και ως ντουέτο».