GP Ιταλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP2, στα… χιλιοστά ο Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Την καλύτερη επίδοση των ελεύθερων δοκιμών σημείωσε ο Lewis Hamilton στο πλαίσιο του FP2 του Grand Prix Ιταλίας. Ελάχιστη η διαφορά του από τον Norris με τη Ferrari του Sainz στην 3η θέση.

Lewis Hamilton

Η μέση γόμα ήταν η κυρίαρχη στο ξεκίνημα του FP2, καθώς όλοι βρίσκονταν σε διαδικασία προσομοίωσης αγώνα. Οι Norris και Hamilton ήταν οι ταχύτεροι στην πίστα μετά από 10 λεπτά ελεύθερων δοκιμών, πριν ο Sainz σημειώσει την καλύτερη μέχρι τότε επίδοση.

Τον Ισπανό ακολούθησε ο Leclerc, με τη Ferrari να δίνει τα πρώτα σήματα «ζωής». Ωστόσο, η McLaren πήρε γρήγορα τις πρώτες θέσεις, καθώς ήταν από τις πρώτες ομάδες που φόρεσαν την μαλακή γόμα στο FP2.

Η C5 αντικατέστησε τη μέση γόμα στα περισσότερα μονοθέσια της πίστας, γεγονός που έφερνε όλο και ταχύτερα περάσματα. Στην κορυφή με το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας βρέθηκε ο Lewis Hamilton, με ελάχιστη διαφορά από τον Norris.

Μία έξοδος του Kevin Magnussen στη Lesmo διέκοψε τη διαδικασία, με τη Haas να καταλήγει στις μπαριέρες. Τελικά, οι ελεύθερες δοκιμές συνεχίστηκαν με περίπου 18 λεπτά να απομένουν.

Η μέση γόμα επέστρεψε στα μονοθέσια των κορυφαίων μονοθεσίων, συνεπώς οι χρόνοι έπαψαν να βελτιώνονται, αφού πραγματοποιούνταν γύροι καθαρά και μόνο για τα δεδομένα των ομάδων.

Συνεπώς, οι επιδόσεις δε βελτιώθηκαν και ο Lewis Hamilton έμεινε στην κορυφή της κατάταξης μέχρι τον μηδενισμό του χρόνου. Στα χιλιοστά ακολούθησε ο Norris με τον Sainz 3ο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στη Μόντσα:

GRAND PRIX ΙΤΑΛΙΑΣ - FP2