Wolff: «Όλα ανοικτά στους κατασκευαστές»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Η McLaren έδωσε «παράσταση νίκης» στο Ζάντφορτ, προεξάρχοντος του Lando Norris και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν. Έτσι, οι εννέα εναπομείναντες αγώνες στη Formula 1, παίρνουν χαρακτήρα «τελικού», καθώς όλα πλέον στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι «ανοικτά» και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Toto Wolff

Υπέρμαχος της άποψης αυτής, εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff. Ο 52χρονος Αυστριακός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Red Bull Racing, η οποία βλέπει την υπέρ της διαφορά, να περιορίζεται σημαντικά: «Οι αναβαθμίσεις που έφερε η McLaren στα μονοθέσια, ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Φάνηκε και στην Ολλανδία. 20'' διαφορά και ταχύτερος γύρος, με χρησιμοποιημένα κατά κόρον hard ελαστικά. Όλα πλέον «παίζονται» στους κατασκευαστές και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Καθοριστική θα είναι την Κυριακή η Μόντσα».

Όσον αφορά στους οδηγούς, ο Verstappen εξακολουθεί να διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα, σύμφωνα πάντα με τον Toto Wolff: «Ο Max έχει ακόμη την κατάσταση στα χέρια του. Θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει απόλυτη ανατροπή. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Θα ήταν συναρπαστικό να δούμε αλλαγή συσχετισμών και σε αυτό το κομμάτι. Θα μπορούσαμε και εμείς να τα είχαμε πάει καλύτερα. Αν όχι να νικήσουμε στο Ζαντφορτ, πάντως, να εξασφαλίζαμε μία καλύτερη θέση».

Στους κατασκευαστές προπορεύεται η Red Bull Racing με 434 βαθμούς και ακολουθεί η McLaren με 404. Η Mercedes είναι τέταρτη με 276 βαθμούς.