Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Norris κάθε αγωνιστικό τριήμερο

×

Γιώργος Ανανίδας

Στην παραδοχή ότι πάντα θα αγχώνεται ενόψει ενός Grand Prix προχώρησε ο οδηγός της McLaren.

Lando Norris

Αφού παραδέχθηκε ότι τις Κυριακές ενός αγωνιστικού τριημέρου δυσκολεύεται πολύ να πιει ή να φάει κάτι, ο Lando Norris αποκάλυψε ότι έχει βρει τρόπους να διαχειρίζεται το στρες που αντιμετωπίζει.

Ο Βρετανός έχει κατακτήσει φέτος τις πρώτες δύο νίκες της καριέρας του και αποτελεί πλέον το outsider για τον παγκόσμιο τίτλο, όντας 70 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen  στη βαθμολογία.

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων ενόψει του Grand Prix Ιταλίας, ο Norris δήλωσε πως δεν αισθάνεται έξτρα πίεση ερχόμενος στη Μόντσα, παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ταυτόχρονα, παραδέχεται ότι η δυσκολία του να πιει ή να φάει την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών ή του αγώνα παραμένει κάτι δύσκολο για εκείνον.

Αναλυτικά, ο οδηγός της McLaren δήλωσε:

«Πάντα υπάρχει πίεση. Ακόμα αγχώνομαι πολύ για τις κατατακτήριες και τους αγώνες, αλλά εξακολουθώ να είμαι τόσο ενθουσιασμένος, όσο και αγχωμένος.

«Με το ζόρι τρώω κάτι τις Κυριακές. Δυσκολεύομαι να πιω οτιδήποτε τις Κυριακές, λόγω της νευρικότητας και της πίεσης.

«Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το να μετατρέπεις αυτό το πράγμα σε κάτι θετικό. Να μπορείς να μην το αφήνεις να σε επηρεάζει αρνητικά, αλλά να το χρησιμοποιείς προς όφελός σου, ώστε να επικεντρωθείς στα σωστά πράγματα.

«Όταν ξεκινάς τον γύρο σου στις κατατακτήριες, όταν πρέπει να βγεις και να αποδώσεις, γεμίζει το στομάχι πεταλούδες, διότι υπάρχει άγχος, πολλή πίεση. Και αν φρενάρεις ένα μέτρο πιο αργά ή στρίψεις σε λάθος χρόνο, τελείωσες, game over.

«Αλλά ταυτόχρονα είναι ένα απίστευτο συναίσθημα που δεν πιστεύω ότι υπάρχει όμοιό του σε πολλά άλλα σπορ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πιστεύω ότι ακόμα αγχώνομαι και πάντα θα αγχώνομαι» αποκαλύπτει ο Norris.