Μπορεί η Ferrari να κερδίσει στη Μόντσα;

×

Γιώργος Ανανίδας

Με ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων θα βρεθεί στον «Ναό της Ταχύτητας» η Scuderia Ferrari, ωστόσο δεν αισιοδοξούν όλοι ότι μπορεί να νικήσει μπροστά στους tifosi.

Charles Leclerc

Από όταν η Ferrari παρουσίασε τις πρώτες της μεγάλες αναβαθμίσεις στη Βαρκελώνη, η απόδοση της SF-24 ξεκίνησε να έχει φθίνουσα τάση, εν αντιθέσει με τις Mercedes και McLaren που σταδιακά έβρισκαν τον δρόμο τους.

Έκτοτε, η ομάδα του Μαρανέλο ψάχνει πώς θα λύσει τα ζητήματα αναπηδήσεων που προέκυψαν, με το πρώτο θετικό δείγμα να έρχεται αρχικά στο Σπα και τώρα στο Ζάντφορτ.

Με τις νέες αναβαθμίσεις που αναμένεται να μπουν στην SF-24, η Ferrari ευελπιστεί ότι στον εντός έδρας αγώνα της θα μπορέσει να δώσει στους tifosi αυτό που τόσο επιζητούν: Μία «κόκκινη» νίκη.

Ωστόσο, ο Charles Leclerc δεν διακατέχεται από τόση αισιοδοξία. Ο Μονεγάσκος μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ενόψει του Grand Prix Ιταλίας, δηλώνοντας:

«Δεν αφήνω τους δύο τελευταίους αγώνες να επηρεάσουν τις προσδοκίες μας. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Ζοριζόμαστε από άποψη ρυθμού.

«Πιστεύω ότι κατανοήσαμε ορισμένα πράγματα μετά το Ζάντφορτ, ειδικά με όσα συνέβησαν το Σάββατο, που η απόδοσή μας απείχε από το ιδανικό. Αλλά την Κυριακή είχαμε έναν καλό αγώνα, όπως και στο Σπα.

«Εδώ λογικά θα κυμανθούμε στα επίπεδα του Σπα, άρα ελπίζω να παλέψουμε για το βάθρο. Ωστόσο, για τη νίκη, δεν νομίζω ότι έχουμε τα εφόδια.

«Θα έχουμε μερικές αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο που λογικά θα μας δείξουν τη σωστή κατεύθυνση. Άρα, ελπίζω όταν τα ενώσουμε όλα μαζί, θα είμαστε πιο κοντά από εκεί που βρισκόμασταν πριν μερικούς αγώνες» αποκαλύπτει ο απαισιόδοξος Charles Leclerc.