Τέλος ο Sargeant από τη Williams με άμεση ισχύ

×

Μαρία Ανδρεάδη

Παρελθόν αποτελεί ο Logan Sargeant για την ομάδα της Williams, με το... "ποτήρι" να ξεχειλίζει μετά τη σύγκρουση του Αμερικανού οδηγού στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές της Ολλανδίας.

Logan Sargeant

Η βρετανική ομάδα έδιωξε... κακήν κακώς τον 23χρονο οδηγό κι ανακοίνωσε την αντικατάστασή του από τον Franco Colapinto. Ο Αργεντίνος οδηγός ξεκίνησε φέτος την πορεία του στη Formula 2, όμως η προαγωγή έφτασε γρήγορα, έστω για τους εναπομείναντες 9 αγώνες του 2024.

Θα είναι η πρώτη φορά ύστερα από 23 χρόνια που θα δούμε έναν οδηγό από την Αργεντινή στο grid της Formula 1, από τότε που ο Gaston Mazzacane αγωνιζόταν με την Prost Acer.

Στην ανακοίνωσή της η Williams ευχαρίστησε τον Sargeant για τη "σκληρή δουλειά και τη συνεισφορά του τις τελευταίες δύο σεζόν", τονίζοντας ότι "θα παραμείνει στην οικογένεια της Williams και θα τον στηρίξει ώστε να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα".

Logan Sargeant

Ο Colapinto θα κάνει το ντεμπούτο του ως επίσημος οδηγός της ομάδας στο ιταλικό Grand Prix το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο, ενώ ο ίδιος είχε πάρει μία πρώτη "γεύση" της FW46 στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Silverstone.