NASCAR Cup: Στη Daytona έγιναν… όλα, με αποκορύφωμα τον πιο αναπάντεχο νικητή!

×

Γιώργος Ανανίδας

Τα ύστερα του κόσμου στον θερινό αγώνα του NASCAR Cup Series στην παραλία της Daytona, με τα πολλά ατυχήματα να θέτουν εκτός τα φαβορί και τον… Harrison Burton να παίρνει την παρθενική του νίκη.

Nascar

Σε μία δραματική παράσταση που μόνο το motorsport μπορεί να προσφέρει, ο 23χρονος Harrison Burton νίκησε στη Daytona International Speedway, σηματοδοτώντας την 100η νίκη της Wood Brothers στο Cup Series.

Ο Burton ηγήθηκε του αγώνα για μόλις έναν γύρο, όμως έμελλε να είναι ο πιο κρίσιμος. Με τον Parker Retzlaff να τον ωθεί, ο νεαρός βρέθηκε μπροστά από τον Kyle Busch στον τελευταίο γύρο του overtime και κλείνοντας τις γραμμές στον πολύπειρο οδηγό, πήρε παλικαρίσια την καρό σημαία.

Nascar

Αυτή ήταν η παρθενική νίκη του υιού του θρυλικού Jeff Burton (που παρακολουθούσε από το booth), έπειτα από 98 εκκινήσεις.

Ο μικρός Burton χωρίζει δρόμους με τη Wood Brothers στο τέλος της σεζόν και όπως ομολόγησε ήταν πολύ συγκινημένος στον γύρο θριάμβου. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ιστορικής ομάδα από το Pocono το 2017.

Nascar

Ο Busch τερμάτισε οριακά 2ος, με τον Christopher Bell 3ο και την πεντάδα να συμπληρώνεται από τους Cody Ware και Ty Gibbs. Οι Bubba Wallace, Parker Retzlaff, Brad Keselowski, Daniel Hemric και Chris Buescher συμπλήρωσαν το τελικό Top-10.

Η νίκη του Burton ανακατεύει για τα καλά την «τράπουλα». Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Κυριακή στο Darlington.

Στον χαοτικό θερινό αγώνα της Daytona σημειώθηκαν 40 αλλαγές στην πρωτοπορία μεταξύ 16 διαφορετικών οδηγών, ενώ υπήρξαν και επτά caution, πολλά εκ των οποίων ήρθαν εξαιτίας μεγάλων ατυχημάτων.

Το σοβαρότερο εξ αυτών ήταν με διαφορά εκείνο του Josh Berry (νικητής στο πρώτο Stage), με το αυτοκίνητό του να αναποδογυρνά πριν χτυπήσει στις μπαριέρες και προκαλέσει τη διακοπή του αγώνα. Νωρίτερα, για ελάχιστα δεν αντιμετώπισε παρόμοια μοίρα ο Michael McDowell.

Nascar

Ο Joey Logano νίκησε οριακά το δεύτερο Stage, αλλά 10 γύρους πριν το τέλος ενεπλάκη σε… ντόμινο συγκρούσεων από το οποίο γλίτωσαν ελάχιστοι.

Ραντεβού, λοιπόν, στο Darlington για 500 μίλια αγώνα όπου όλα θα «λυθούν» ενόψει playoff.