Norris: «Από την στιγμή που πέρασα τον Verstappen, ήμουν σίγουρος...»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Δεύτερη νίκη στη χρονιά και δεύτερη νίκη καριέρας για τον Lando Norris. Ο 24χρονος Βρετανός εμφανώς χαρούμενος, τόνισε: «Νιώθω φοβερά για μία ακόμη φορά. Κι όμως δεν ήταν τέλειος αγώνας, γιατί έκανα κακή εκκίνηση. Όμως από εκεί και μετά είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό φέτος. Είχα την ευκαιρία να πιέσω και να περάσω τον Max, κάτι που ήταν πολύ ωραίο. Ήταν δύσκολη αναμέτρηση. Το κοινό ήταν εξαιρετικό και έχουμε κι εμείς τους υποστηρικτές μας, εδώ. Τους ευχαριστώ όλους και εκτιμώ την στήριξή τους. Ήξερα από τον 5ο και τον 6ο γύρο ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Περίμενα ότι ο Verstappen θα πιέσει πολύ, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Στην πορεία ο δικός του ρυθμός έπεφτε και ο δικός μας ανέβαινε. Από την στιγμή που τον πέρασα, είχα καθαρό αέρα μπροστά μου».

GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Παρότι αγωνίστηκε στο «σπίτι» του, ο Max Verstappen δεν κατάφερε να κάνει το 4 στα 4 και έμεινε στην δεύτερη θέση. Λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε: «Πάντα προσπαθείς να πας καλύτερα. Έκανα καλή εκκίνηση και προσπάθησα πολύ. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι, οπότε η δεύτερη θέση είναι καλό αποτέλεσμα. Και οι προηγούμενες εκκινήσεις μου ήταν καλές. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στον αγώνα και αυτό έκανα. Δεν γινόταν κάτι καλύτερο. Αποκομίσαμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, που μου συμπαραστάθηκε».

GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ικανοποιημένος από την άνοδο στο βάθρο και την τρίτη θέση εμφανίστηκε ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος τόνισε αμέσως μετά: «Είμαι έκπληκτος από το αποτέλεσμα. Πολλές φορές δεν είμαι χαρούμενος από την τρίτη θέση, αλλά σήμερα κάναμε καλή δουλειά. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και υποφέραμε από την Παρασκευή μέχρι σήμερα. Βρήκαμε ρυθμό και είχαμε τέλεια στρατηγική. Καταφέραμε να περάσουμε τους ανταγωνιστές μας και να τους κρατήσουμε πίσω. Ήταν ένας καλός αγώνας και είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε με τον τρόπο αυτό, το δεύτερο μισό της σεζόν. Άρπαξα την ευκαιρία και πέρασα τον Perez. Είχαμε τον ρυθμό να τον κρατήσουμε πίσω και τελικά τα καταφέραμε. Το ότι βρισκόμαστε στο βάθρο, μετά από ένα δύσκολο τριήμερο, είναι πολύ θετικό για μας».